Inloggen

< NAAR NIEUWSOVERZICHT

Geplaatst op donderdag 20 april 2017

Spirituele Marathon Rotterdam

Op zaterdag 8 april namen Mara-medewerkers Karlijn Bunnig en Jacqueline van Eeuwijk deel aan de vijfde editie van de Spirituele Marathon, samen met meer dan 60 deelnemers vanuit andere stichtingen en geloofsrichtingen. Dit jaar was de titel ‘Vijf jaar lopen in verbondenheid’.

 

"De verbondenheid ging voor het lopen. Letterlijk doordat we voor de loop samen kwamen in de Citykerk Het Steiger Rotterdam. De dienst begon met mooie viool en piano muziek. Na een welkomstwoord werd de inbreng vanuit het Boeddhisme, Christendom, Hindoeïsme, Humanistisch Verbond, Islam en Sikhisme afgewisseld met muziek. Al staande in een kring, sloten we de bijeenkomst af met deze mooie tekst: 

 

Zo gaan we op weg…

Respect voor de ander

Hoe maak je het waar

Door praten en lopen

Op weg naar elkaar

Om samen te leven

 

Geloof je in Allah,

Geloof je in God

Of geloof je totaal niet,

houd je Boeddha’s gebod.

Met een warm lopend hart

in een liefdevol lijf,

dat klopt aan de start,

als een gastvrij verblijf.

Zo gaan wij op weg en wij hopen.

Laten we lopen.

Nu gaan we lopen!

 

Na de bijeenkomst was er ruimte om te bidden en op te warmen voor de loop. Inmiddels hadden we allen een shirt aan van Lopen in Verbondenheid en zo werden we een bont gezelschap met drie gemeenschappelijke noemers, de t-shirts, de hoop op verbondenheid in de wereld en de spanning hoe we de 4.2 km bij de AD City Run zouden afleggen.

 

Rond 15.30 gingen we van start en hebben we allen in ons eigen tempo de 4.2 km gelopen. In verbondenheid met een onderscheiding in conditie. Met behulp van het publiek, de muziek, de andere hardlopers en deelnemers is het iedereen gelukt de 4.2 km uit te lopen. Een medaille en ervaring rijker keerden we tevreden terug naar de City Kerk. Natuurlijk ging het niet om de tijd maar om het meedoen, maar de Mara-renners waren zeer tevreden met hun tijd: 31.52!"