Inloggen

< NAAR NIEUWSOVERZICHT

Geplaatst op dinsdag 4 juli 2017

Stadslab Den Haag

Dinsdag 27 juni vond in de Centrale Bibliotheek in Den Haag een Stadslab plaats met als onderwerp 'Hoe kan de hulpverlening voor zwerfjongeren in Den Haag verbeterd worden?'. Mara OPstap en jongeren van de Achterban sloegen de handen ineen om vorm te geven aan deze avond. De jongeren waren uitgenodigd om middels verschillende workshops mee te denken hoe de gemeente Den Haag beleid kan maken om de hulpverlening aan zwerfjongeren te verbeteren.

De eerste workshop was creatief tekenen. Hierbij stond het tekenen van je talent centraal en de vraag 'Waar ging je naar toe toen je geen plek meer had om te slapen?'. Eén van de tekeningen sprong eruit, omdat er een pistool opstond. De jongere legde dit als volgt uit: "Op het moment dat ik het huis werd uitgezet, ging er door mijn hoofd 'schiet mij maar lek', waarbij ze toevoegde 'figuurlijk dan'!"

De tweede workshopronde bestond uit de opdracht 'Je bent een pop-upstore en je mag een creatieve opdracht voor de gemeente bedenken om de hulpverlening te verbeteren'. De jongeren creëerden vier vernieuwende ideeën en presenteerden dit kort aan Sam Hermans van de gemeente Den Haag. Na elkaars ideeën beoordeeld te hebben, werd er een winnaar uitgeroepen en werd de avond afgesloten met heerlijke pizza.

De gemeente neemt de ideeën mee en zij gaan bekijken welke er werkelijk in het beleid van de gemeente opgenomen kunnen worden.