Inloggen

< NAAR NIEUWSOVERZICHT

Geplaatst op dinsdag 11 juli 2017

Ontmoeting nieuwe burgemeester Den Haag

Op woensdag 28 juni jl. was er gedurende een uur een ontmoeting tussen de nieuwe Haagse Burgemeester Mw. Pauline Krikke en de kerken in Den Haag. De bijeenkomst, die georganiseerd was door de Haagse Raad van Kerken, vond plaats in de Grote Kerk. In deze prachtige en grote monumentale kerk in het hart van Den Haag presenteerden verschillende organisaties en kerken zich via soms erg mooi ingerichte marktkraampjes. Mara had zich ingespannen voor de aanwezigheid van internationale en migrantenkerken, omdat deze kerken numeriek gezien veruit in de meerderheid zijn in Den Haag. Toen de burgemeester wat op zich liet wachten, maakte een aanwezige Ghanese pastor de opmerking: “Nou, ze lijkt wel een Afrikaan.”

De burgemeester werd toegesproken door de straatpastor Klaas Koffeman, die het verhaal vertelde van een man die dakloos geworden, door een wirwar van hulpverlenende instanties, uiteindelijk terecht kwam bij een kerk die hem hielp. In antwoord op zijn toespraak, zei de burgemeester onder de indruk te zijn van het grote netwerk en de vele manieren waarop vanuit de kerken kwetsbare mensen worden geholpen.

Zij heeft aangekondigd tijdens een avond in het najaar verder met vertegenwoordigers van kerken door te willen praten. Mara hoopt ook daar present te zijn.