Inloggen

< NAAR NIEUWSOVERZICHT

Geplaatst op maandag 28 augustus 2017

De zomer van M25 Rotterdam

Hoewel iedereen in de zomervakantie vrij was van school waren er een aantal jongeren die van deze periode gebruik maakten om iets te betekenen voor kinderen die leven in armoede.

Zo hebben een paar jongeren van M25 Rotterdam meegedaan met het project Donderdag Bijzonderdag van Samen 010. Via dit project kunnen kinderen die niet op vakantie kunnen, alsnog een leuke zomer hebben door mee op stap te gaan naar diverse musea en pretparken. De M25 jongeren hebben op drie dagen meegeholpen met het ophalen van de kinderen en het begeleiden van de uitstapjes. Allereerst stond op het programma een dagje varen in de Kids Marina en naar Ontdekhoek. De tweede dag hielpen de jongeren mee met een uitje naar Jeugdvakantieland in Ahoy. En de laatste dag gingen ze naar Duinrell. Leuke activiteiten met een leuke groep kinderen, aldus de jongeren.

Een ander groepje M25’ers ging aan het eind van de vakantie mee naar Jeugdvakantieland. Dit keer met tienermoeders en hun kinderen, die wonen in een noodopvang van het Leger des Heils. De M25 jongeren gaven aan dat ze het leuk vonden om met de kinderen te praten en dat ze vragen konden stellen aan de moeders. Het was een gezellige activiteit. Ook de organisatie vond het zeer geslaagd. Ze waren erg blij met de inzet van de jongeren en het aanbod om iets leuks met hun cliënten te doen. Zowel de moeders en de kinderen hebben het heel erg naar hun zin gehad.

Wil je komend najaar ook meedoen met M25 Rotterdam? Een zinvolle en gezellige maatschappelijke stage lopen? Of met een groepje tieners uit jouw kerk een barmhartige actie doen? Meld je bij Shirleni Blanken.