Inloggen

< NAAR NIEUWSOVERZICHT

Geplaatst op maandag 11 september 2017

AZC Open Huis Vrijwilligersdag

Het asielzoekerscentrum (AZC) in Beverwaard is deze maand inmiddels alweer een jaar open. Net als het Open Huis dat wordt georganiseerd door vrijwilligers vanuit verschillende kerken. Om de bewoners bij te staan in een periode van kennismaken en wennen aan een nieuwe omgeving is het Open Huis tot leven geroepen. Een wekelijkse en laagdrempelige inloopmiddag op zaterdag in de Pelgrimskerk.

Op zaterdag 23 september om 12.30-16.30 uur wordt er een Vrijwilligersdag georganiseerd voor alle vrijwilligers die betrokken zijn bij het Open Huis voor bewoners van het asielzoekerscentrum. De dag is bedoeld om iedereen te bedanken voor de inzet tot dusver, maar ook om ons te verdiepen in bepaalde thema’s waar we mee te maken krijgen tijdens het werk. Het programma van de Open Huis Vrijwilligersdag wordt een mix van workshops, gezelligheid en lekker eten. 

Dezelfde zaterdag is er geen Open Huis voor de bewoners van het AZC, omdat zij zelf in het AZC aanwezig zullen zijn voor de landelijke Open AZC Dag. Deze open dag wordt georganiseerd door het COA, Ministerie van Veiligheid & Justitie en VluchtelingenWerk Nederland. Tussen 12.00 en 16.00 uur zijn er diverse activiteiten gepland.

Interesse om als vrijwilliger aan de slag te gaan voor bewoners van het AZC via het Open Huis? We zoeken mensen die:

  • als coördinator aan de slag willen gaan om alle vrijwilligers te begeleiden en om eventueel activiteiten te organiseren.
  • dienen als chauffeur door mensen van het AZC op te halen en te brengen van en naar het Open Huis.
  • zich bezig houden met de kinderen met spelletjes en knutselwerkjes.
  •  praktische zaken regelen op de achtergrond, zoals koffie en thee.
  • gesprekken aangaan met de vluchtelingen.
     

Vrijwilligers die zich als groep of kerkgemeenschap willen aanmelden is ook mogelijk (minstens 8 vrijwilligers per groep, die bovenstaande taken zelfstandig oppakken). Het Open Huis kan ook plaatsvinden in uw kerk als dat de voorkeur heeft.

Wilt u een steun zijn voor vluchtelingen, het Open Huis verder opbouwen en een of meerdere taken uitvoeren? Neem contact op met Shirleni Blanken van stichting Mara.