Inloggen

< NAAR NIEUWSOVERZICHT

Geplaatst op donderdag 5 oktober 2017

Laurentius Symposium 2017

Maandag 2 oktober vond het Laurentius Symposium plaats in de Burgerzaal van het  gemeentehuis te Rotterdam, met als thema 'Armoede, dat zal mij niet gebeuren!' ​

 

Het was e​en interactief en verrassend programma, waarbij niet alleen kennis over armoede werd gedeeld, vooroordelen over armoede besproken, maar ook gezocht naar een nieuw vertrekpunt over hoe wij als Rotterdamse gemeenschap kijken naar en denken over armoede. Zo'n 100 deelnemers uit het bedrijfsleven en maatschappelijke organisaties zijn uitgebreid met elkaar in discussie gegaan over verschillende vormen van armoede. Hoe mensen in armoede terecht kunnen komen en erin kunnen blijven hangen. Door de crisis is een ‘nieuwe’ groep mensen geconfronteerd met armoede. Mensen die vroeger dachten dat armoede en schulden de ‘eigen schuld’ van mensen waren raakten zo maar, in eens, zèlf in armoede. Een van de vragen die werd gesteld was dan ook: Zou jij van weinig geld kunnen rondkomen? Gastheer was wethouder Hugo de Jonge. Sprekers waren Marja Wittenbols  van Stichting De Vonk en Ron van Leeuwen van Mara.  Daniel de Witte van Samen 010 was dagvoorzitter.

 

OPEN Rotterdam maakte een mooi video-verslag van deze middag. Een foto-impressie is te vinden op onze facebook-pagina

 

Voor 28 oktober staat er nog een Laurentiusdiner op de agenda. Wij zijn hiervoor nog op zoek naar vrijwilligers die willen helpen dit diner uit te serveren. Naast het opdienen kun je zelf ook meegenieten van het viergangendiner dat chef-kok Frans van Veen voor je heeft samengesteld. En bovendien biedt het je een unieke kans om die avond in contact te komen met je disgenoten, die via diverse maatschappelijke instanties uitgenodigd zijn. Hier vind je meer informatie en de link om je aan te melden.

 ​