Inloggen

NIEUWSOVERZICHT

Certificaatuitreikingen cursussen vertrouwenspersonen 'Mara in de Wijk'

Op 30 april ontvingen 7 mannen uit handen van de voorzitter en vice-voorzitter van de gebiedscommissie Feijenoord een certificaat van deelname voor het volgen van de cursus voor vertrouwenspersonen. Na drie groepen met alleen vrouwelijke cursisten, was dit de eerste groep mannen.

Presentatie onderzoek 'Het belang van slow social work'

De afgelopen drie jaar voerde Rotterdam rigoureuze veranderingen door in het sociale wijklandschap. Platform31 onderzocht of deze veranderingen ook leidden tot nieuwe vormen van maatschappelijk initiatief. Stichting Mara heeft ook meegewerkt aan dit onderzoek. Directeur Hamit Karakus van Platform31 overhandigde het onderzoeksrapport ‘Het belang van slow social work’ op 2 juni 2015 aan wethouder Hans Hugo de Jonge in de Essalam Moskee te Rotterdam.

VIP-cursus

In het voorjaar hebben 7 deelnemers de cursus Van Idee naar Project gevolgd. De deelnemers hebben hun idee omgezet in een concreet plan en zijn tegelijkertijd getraind in het maken van een volledige project aanvraag.

Eritrese koffieceremonie 'Mara in de Wijk'

Onlangs organiseerden twee Eritrese cursisten van de cursus voor vertrouwenspersonen voor alle deelneemsters een echte Eritrese koffieceremonie. In prachtige gewaden en met het eigen servies en kookgerei, werd in Afrikaans tempo een heerlijk kopje koffie bereid.

<volgende123...15vorige >archief