Inloggen

NIEUWSOVERZICHT

Vacature coördinator vluchtelingenopvang Ommoord-Zevenkamp per 1-1-2017

Vluchtelingenopvang Ommoord – Zevenkamp (VOZ) is op zoek naar een coördinator. Zijn of haar belangrijkste taken zijn het afstemmen van de verschillende activiteiten en het (laten) ontwikkelen van nieuwe initiatieven voor de mensen met een verblijfsvergunning als vluchteling die de gemeente Rotterdam gehuisvest heeft in de wijken Ommoord en Zevenkamp.

Tafel van Hoop bij OPstap

Woensdag 12 oktober vond in het Stadsklooster bij OPstap de Tafel van Hoop plaats. De Tafel van Hoop, georganiseerd samen met STEK, bracht de jongeren van OPstap en Achterban Jong in contact met leerlingen van het Haganum. Na een intensieve kennismaking stond er een gourmet klaar waarbij er gezellig doorgekletst kon worden.

Zwalken tussen hoop en vrees - en blijven of gaan

Onze collega Connie van den Broek schrijft een column in het Franciscaans Maandblad, over zijn ervaringen in het werken met (uitgeprocedeerde) vluchtelingen en mensen zonder papieren. Dit keer een column over het ontregelde leven van een vreemdelingengezin in Rotterdam

De participatiesamenleving als morele opgave

Op 11 oktober a.s. zal dr. Eric van der Vet een lezing verzorgen over de participatiesamenleving als morele opgave. Hij zal o.a. aandacht besteden aan de vraag hoe vrijwilligerszorg past in het lokale bestel zorg en welzijn en hoe wij haar praktische èn morele betekenis behouden voor individuen en samenleving. U wordt van harte uitgenodigd bij deze lezing aanwezig te zijn!

<volgende123...15vorige >archief