Inloggen

NIEUWSOVERZICHT

Mara Boottocht

Zoals ieder jaar werd ook dit jaar een boottocht georganiseerd voor de mensen van PKB, de eetgroep, vrijwilligers en of mensen die gebruik maken van de geestelijke zorg. Dankzij stichting 'Het Rotterdamse Zeilschip' konden zij dit jaar de Maas op met de 'Helena', een zeilschip uit 1875.

Roze Maatjes kennismakingsavond

5 April 2017 is er een terugkomavond geweest voor de Roze Maatjes vrijwilligers. Naast een terugkomavond was het gelijk een kennismakingsavond tussen de vrijwilligers en de nieuwe coördinator van Mara, Karlijn Bunnig.

Help mee met uw kerk bij het Open Huis voor vluchtelingen

In IJsselmonde/Beverwaard is een tijdelijk asielzoekerscentrum (AZC) gevestigd. Dit tijdelijke AZC heeft 400 bewoners, voornamelijk gezinnen uit Syrië, Afghanistan en Irak. Voor hen worden door kerken in Rotterdam verschillende activiteiten georganiseerd. Eén daarvan is het Open Huis, een wekelijkse en laagdrempelige inloopmiddag op zaterdag in de Pelgrimskerk. In verband met de zomervakantie zijn we dringend op zoek naar een aantal kerken en vrijwilligers die een zaterdag willen ‘adopteren’ om het Open Huis ook in die periode open te kunnen houden.

'De Grote Slag', geven om gewone mensen

De Grote Slag is een begrip. Het is een collecte in de parochies om geld op te halen voor lokale projecten die ondersteuning verdienen. De tussenstand op 1 mei 2017 was maar liefst €2500,-. Ook een aantal projecten waarbij Mara betrokken is, hebben een bijdrage uit 'De Grote slag' mogen ontvangen, waaronder de herdenkingsavond bij AdemIn voor mensen die een dierbare hebben verloren aan hiv/Aids, de wakes bij detentiecentrum Zesienhoven, M25 goes kerkplein, en de ontmoetingstent in Feyenoord

<volgende123...15vorige >archief