Inloggen

NIEUWSOVERZICHT

JATIZ in het Straatnieuws

JATIZ heeft met een leuk artikel in juni in het straatnieuws van Rotterdam en Den Haag gestaan. Het project JATIZ loopt nu bijna twee jaar en er komen steeds meer succesverhalen.

Certificaatuitreikingen cursussen vertrouwenspersonen 'Mara in de Wijk'

Op 30 april ontvingen 7 mannen uit handen van de voorzitter en vice-voorzitter van de gebiedscommissie Feijenoord een certificaat van deelname voor het volgen van de cursus voor vertrouwenspersonen. Na drie groepen met alleen vrouwelijke cursisten, was dit de eerste groep mannen.

Presentatie onderzoek 'Het belang van slow social work'

De afgelopen drie jaar voerde Rotterdam rigoureuze veranderingen door in het sociale wijklandschap. Platform31 onderzocht of deze veranderingen ook leidden tot nieuwe vormen van maatschappelijk initiatief. Stichting Mara heeft ook meegewerkt aan dit onderzoek. Directeur Hamit Karakus van Platform31 overhandigde het onderzoeksrapport ‘Het belang van slow social work’ op 2 juni 2015 aan wethouder Hans Hugo de Jonge in de Essalam Moskee te Rotterdam.

VIP-cursus

In het voorjaar hebben 7 deelnemers de cursus Van Idee naar Project gevolgd. De deelnemers hebben hun idee omgezet in een concreet plan en zijn tegelijkertijd getraind in het maken van een volledige project aanvraag.

<volgende123...15vorige >archief