Inloggen

NIEUWSOVERZICHT

Druk bezochte workshop Dress for Success Leiden

Ceciel en Sophie, 2 presentatie-vrijwilligers bij Dress for Success Leiden gaven onlangs een workshop over 'Dress for Success Leiden' én over 'persoonlijke uitstraling tijdens het sollicitatiegesprek' aan een groep van 65 werkzoekenden.

Cliëntenraad Sociaal Domein Den Haag

Ron van Leeuwen is onlangs gekozen tot voorzitter van de Cliëntenraad Sociaal Domein (CSD) in Den Haag. Het doel van de CSD is om de belangen van die burgers die afhankelijk zijn van de gemeente op het gebied van het sociale domein te behartigen, door - gevraagd en ongevraagd - adviezen te geven aan het college van Burgemeester en Wethouders van Den Haag met betrekking tot het sociale domein.

Studiedag Kerken & Vluchtelingen

Zaterdag 19 maart organiseerde Mara in samenwerking met Samen 010 en SKIN-Rotterdam een -druk bezochte- studiedag over Kerken & Vluchtelingen. In verschillende workshops werd meer informatie gegeven over hun achtergronden, cultuur, de asielprocedure die zij moeten doorlopen, hoe het leven in een AZC eruit ziet - en welke rol de kerken zouden kunnen vervullen.

Columns 'Geschreven in de Palm van Gods Hand' en 'Vrouwe Justitia of een dubbeltje op z'n kant?'

Rotterdam - Onze collega Connie van den Broek schrijft een column in het Franciscaans Maandblad, over zijn ervaringen in het werken met (uitgeprocedeerde) vluchtelingen en mensen zonder papieren. Dit keer maar liefst twee nieuwe columns van zijn hand. Over Shiavash, een Afghaanse jongen die net 20 is als hij in Nederland aankomt. Zijn asielaanvraag wordt verschillende keren afgewezen en uitzetting naar Kabul dreigt. En een column over Darnèl, die hier in Nederland is geboren en naar school gaat, maar officieel niet 'bestaat'.

<volgende123...15vorige >archief