11-11-2021: Aandachtslezing 2021 met Damiaan Denys

ROTTERDAM – De Aandachtslezing 2020 met Damiaan Denys is vanwege de aangescherpte coronamaatregelen verplaatst naar 11 november 2021. Heb je een ticket voor de oude datum? Dan kun je deze gewoon gebruiken.

Op donderdag 11 november om 20:00 uur verwelkomen we psychiater en filosoof Damiaan Denys in debatcentrum Arminius Rotterdam. Hij zal met ons de vraag onderzoeken: waarom zijn we gelukkig én depressief?

Er is iets geks aan de hand. Nederland behoort tot de gelukkigste landen ter wereld. Nooit eerder was de welvaart hoger, rijkdom groter en levenskwaliteit beter. Nederland staat aan de top van de wereld in onderwijs, leefomgeving, gezondheid, veiligheid en welzijn. Toch lijden vier op de tien Nederlanders eens in hun leven aan een psychische stoornis en zijn jaarlijks een miljoen mensen in behandeling voor psychische klachten. We zijn gelukkiger dan ooit, maar ook zieker dan ooit. Hoe kunnen we deze paradox begrijpen? Verwachten we te veel van het leven? Is de druk om gelukkig te zijn te groot?

Damiaan Denys is filosoof en hoogleraar psychiatrie. Zijn wetenschappelijk onderzoek richt zich op de toepassing van diepe hersenstimulatie naar psychiatrische aandoeningen. Hij was voorzitter van de Nederlandse Vereniging voor Psychiatrie tussen 2015-2019. Sinds 2013 brengt Denys wetenschap in het theater. Hij schreef en speelde een theatermonoloog over angst die werd opgevoerd in België en Nederland.

Voorafgaand aan de lezing wordt de Aandachtsaward uitgereikt, voor mensen die zich met aandacht inzetten voor de Rotterdamse samenleving.

Tickets
Tickets om dit programma live in Arminius bij te wonen zijn helaas uitverkocht. Er zijn nog wel tickets beschikbaar om de lezing online via een livestream te volgen.  Wanneer je een online ticket aanschaft, ontvang je voorafgaand aan het programma de Zoom-link per e-mail. Ook online is er de mogelijkheid om vragen te stellen. Hier kun je direct je kaarten bestellen.

Over de Aandachtslezing
Luistergoud, Mara, Samen010 en Arminius organiseren jaarlijks de Aandachtslezing. Experts verkennen vanuit verschillende wetenschappelijke invalshoeken de maatschappij en aandacht op hun samenhang en betekenis. Waar, wanneer, waarvoor en bij wie heeft welke aandacht betekenis en waar wordt het gemis eraan nu juist zichtbaar?