20-05-2018: AIDS Candelight Memorial

Zondag 20 mei staan we weer stil bij de mensen die we hebben verloren aan aids.

In de jaren ’90 werd de strijd gesteund door solidaire vrouwen. Greet is er één van. Vroeger was ze betrokken als verpleegkundige op de aids afdeling, tegenwoordig ondersteunt ze nog altijd de eetgroep van Mara voor mensen die leven met hiv.

Tineke is ook zo’n enorm sterke solidaire vrouw. Vanaf het begin van de strijd heeft zij zich hard gemaakt voor mensen met hiv. Nog altijd is zij betrokken als een zeer daadkrachtige vrouw bij Wereld Aids Dag. 20 Mei interviewt Karlijn Bunnig van Mara hen voornamelijk over de tijd toen. Wat dreef en drijft hen om zich zo in te zetten voor mensen met hiv? Hoe hebben zij die tijd ervaren?

Maar we staan ook stil bij wat het bekent om niet te sterven of met de vraag te leven ‘waarom hij wel, en ik niet?’ Wat is survivor guilt en hoe geef je dat een plekje?

Naast het verleden staan we ook stil bij de hedendaagse situatie in Cambodja. Wat daar aan de hand is en wat daar nodig is, zal stichting Untenu ons duidelijk maken.

Dit alles samen met de twee vaststaande tradities van Aids Candlelight Memorial, namelijk met samenzang door Meander & Bijou en liefdevol herdenken van degenen die we moeten missen tijdens de kaarsjesceremonie.

Er wordt na afloop gezorgd voor een hapje en een drankje. Toegang is gratis. Kijk hier voor het volledige programma.

Wanneer: 20 mei, 15.00 – 18.00 uur
Waar: Humanitas, Pieter de Hoochweg 110, Rotterdam