09-03-2023: Bijeenkomst ‘Maak peersupport voor mensen met hiv standaard!’

Hiv-zorgprofessionals, peersupporters & peers gaan met elkaar in gesprek over het belang van peersupport. Hoe kunnen we de samenwerking tussen de formele en informele zorg versterken zodat mensen met hiv (nog) beter in hun vel zitten. Je hoort praktijkervaringen van peers, peercounselors en hiv-zorgprofessionals én er worden nieuwe materialen gepresenteerd.

Peersupport biedt een wezenlijke toevoeging aan formele zorg voor mensen met hiv. Hiv-consulenten & -behandelaren zijn een belangrijke schakel tussen hun patiënten en de aanbieders van peersupport in de Nationale Hiv Alliantie. Echter, voor veel mensen is de drempel naar peersupport nog steeds hoog.

Om zowel zorgprofessionals als patiënten bekender te maken met het aanbod van peersupport, en daarmee drempels weg te nemen, zijn nieuwe informatiematerialen ontwikkeld die op deze bijeenkomst worden gepresenteerd. Aansluitend gaan we met alle betrokken partijen in gesprek om ook de samenwerking tussen de informele en de formele zorg, gericht op de toekomst, verder vorm te geven en te verbeteren. Aanleiding voor dit gesprek zijn recente bevindingen van onderzoek rondom de ervaring van peersupport bij zorgverleners.

Met medewerking van Reina Foppen, Karlijn Bunnig (Stichting Mara), Arline, Edmund Owusu, Freddy Oude Rijkmanspoel, Sally Adjodhia, Mirjam Schulpen, Marc van der Valk, Linda Scheiberlich, Jorgos Even én peers o.l.v. Febe Deug.

Wanneer: donderdag 9 maart 2023 van 16.00-19.00 uur
Waar:        De Witte Vosch, Oudegracht 46, 3511 AG Utrecht
Voor:         Hiv-zorgprofessionals, peersupporters & Nationale Hiv Alliantie-partners

Deelname is gratis.
Aanmelden: events@soaaids.nl onder vermelding van Peersupport