25-06-2020: Maatschappelijke Kerk (digitaal): Mentaal fit tijdens Corona

De uitbraak van het coronavirus (COVID-19) en alle maatregelen die zijn afgekondigd, zijn een uitdaging voor ons allemaal. De een heeft zorgen rondom inkomen, de ander worstelt met het thuis lesgeven van kinderen en weer een ander maakt zich zorgen om de situatie van dierbare ouderen en zieken. Daar komt bij dat je dagelijkse patronen zijn doorbroken, je niet naar je sport of leuke vereniging kan en je thuis op elkaars lip zit. Door de aanhoudende duur van de maatregelen ontstaat veel onrust en je verwachtingen van de toekomst zijn drastisch veranderd. Dit heeft ook z’n uitwerking op de mentale gezondheid van mensen. Men ervaart gevoelens van angst, somberheid, stress, slapeloosheid of andere klachten. Dit geldt voor mensen met en zonder voorgeschiedenis van psychische klachten. Praten hierover is belangrijk. Maar hoe doe je dat en met wie? Welke invloed heeft het geloof hierop? En hoe kunnen kerkelijke leiders hierbij ondersteunen?

De spreker tijdens deze bijeenkomst is Gladys Brinckman-Reigina. Zij is een Antilliaanse christelijke psychologe en pedagoge en heeft haar eigen praktijk als gezinstherapeut. In haar werk legt ze de focus op veerkracht, zelfliefde en (familie)relaties.

Tijdens deze eerste Corona editie gaan we digitaal met elkaar in gesprek via de Zoom-app. Het is daarom belangrijk dat u zich spoedig aanmeldt zodat u van ons een link krijgt toegestuurd. Zonder link kunt u niet deelnemen aan de online bijeenkomst. Aanmelden bij Andrea van Dijk via andrea@maraprojecten.nl

De bijeenkomst is op afstand maar we willen jullie toch trakteren op iets lekkers. Dat krijgen jullie per post toegestuurd. Vermeld bij je aanmelding dan ook even je adres en postcode. We gebruiken je adres alleen om je dit lekkers toe te sturen en zullen het uiteraard nooit aan anderen doorgeven.

Wanneer: donderdag 25 juni 2020
Tijd: van 19.45-21.00 uur