07-06-2021: Maatschappelijke Kerk: ‘Jongeren en eenzaamheid’
Graag nodigen wij u uit voor een nieuwe Maatschappelijke Kerk bijeenkomst via Zoom met ditmaal als thema: Jongeren en eenzaamheid.

Deze tijden met allerlei corona maatregelen valt ons allemaal zwaar. Het valt in het bijzonder op hoe jongeren vereenzamen in deze moeilijke periode. Jongeren in coronatijd krijgen veel te maken met depressie. Ze zitten veel thuis en gaan veel gamen. Ze gaan (bijna) niet naar school, zijn wellicht hun bijbaantje kwijt en ook hun (sociale) leven staat stil. Het ontbreekt hen aan perspectief. Hoe kunnen de kerken hiermee omgaan en jongeren tot steun zijn. Zelfs wanneer de maatregelen worden versoepeld. Met het thema jongeren en eenzaamheid gaan we bij de volgende Maatschappelijke Kerk aan de slag. De bijeenkomst zal zijn op maandagavond 7 juni.

Alise Vleesenbeek is manager van het Chris team bij Stichting Chris en Voorkom! Ze bieden kinderen en jongeren een anoniem luisterend oor via chat, mail & telefoon; sociaal- emotionele weerbaarheidstrainingen en zijn een kenniscentrum op het gebied van jeugdpastoraat. Alise zal haar ervaringen delen over jongeren die eenzaamheid ervaren, hoe daarmee kan worden omgegaan en welke hulp geboden kan worden.

De Maatschappelijke Kerk bijeenkomsten zijn bedoeld voor leiders en leden van internationale en migrantenkerken die geïnteresseerd zijn in sociale thema’s die relevant zijn voor hen en hun achterban. Het zijn informatie- en netwerkbijeenkomsten, waar ook contacten kunnen worden gelegd met allerlei relevante (maatschappelijke) organisaties, die eventueel met de kerken kunnen samenwerken op het gebied van het desbetreffende thema.

Wanneer: Maandag 7 juni 2021 van 19:45 – 21:15 uur
Waar: online via Zoom (link bij aanmelding).  Aanmelden via shirleni@maraprojecten.nl