29-11-2021: Maatschappelijke kerk: Mantelzorg

Graag nodigen wij u uit voor de Maatschappelijke Kerk bijeenkomst op 29 november via Zoom met ditmaal als thema: Mantelzorg.

Zorgen voor een naaste kan voor de meeste mensen vanzelfsprekend zijn. Als je intensief voor een ander zorgt, komt er vaak veel op je af. Er moet van alles worden geregeld en georganiseerd. Bijvoorbeeld het regelen van passende zorg, de zorg combineren met werk, overbelasting, en ga zo maar door. Hoe ga je om met gemeenteleden met een zorgvraag? Welke voorzieningen helpen hierbij en hoe vind je deze?

Abderrahim Kajouane is trainer en adviseur van PEP Den Haag. Hij zal zijn kennis met ons delen over de context, definities, thema’s en regelingen op het gebied van mantelzorg.
Daarnaast zal Dorothy Boatemah van Elderly Care Africa meer vertellen over haarzelf en haar organisatie. Ze zal voorbeelden en ervaringen delen over de uitdagingen rondom verschillende zorgvragen die ze tegenkomt in haar werk met verschillende kerkgemeenschappen.
Tenslotte zal Martijn Tillema deelnemers wegwijs maken in de wereld van mantelzorg in Den Haag. Hij zal ook ingaan op vragen vanuit de deelnemers.

De Maatschappelijke Kerk bijeenkomsten zijn bedoeld voor leiders en leden van internationale en migrantenkerken die geïnteresseerd zijn in sociale thema’s die relevant zijn voor hen en hun achterban. Het zijn informatie- en netwerkbijeenkomsten, waar ook contacten kunnen worden gelegd met allerlei relevante (maatschappelijke) organisaties, die eventueel met de kerken kunnen samenwerken op het gebied van het desbetreffende thema.

Datum: maandag 29 november 2021 van 19.45-21.15 uur
Aanmelden via shirleni@maraprojecten.nl