04-04-2022: Maatschappelijke Kerk over ongedocumenteerden

DEN HAAG – De Maatschappelijke Kerk is een initiatief van PEP en HUB – Geloof in Den Haag. Dit gezamenlijk project heeft als doel om kerkelijke leiders en hun leden te ondersteunen bij maatschappelijke thema’s en activiteiten. De ondersteuning vindt plaats via een serie bijeenkomsten in het jaar.

De eerstvolgende maatschappelijke kerk bijeenkomst is op maandag 4 april 2022. We hopen dan eindelijk weer live bijeen te komen bij PEP op het adres Riviervismarkt 2.

Het thema zal dit keer gaan over de ondersteuning van kerken voor mensen zonder verblijfsvergunning. Tijdens de avond komen verschillende sprekers aan het woord van maatschappelijke organisaties en ook uit kerken die tips, inspiratie en adviezen zullen delen over hoe men deze doelgroep tot steun kan zijn. Denk bijvoorbeeld aan hulp op onderstaande gebieden:

  • Recht op zorg
  • Financiële ondersteuning
  • Juridische bijstand
  • Traumaverwerking en psychosociale zorg
  • Hulp rondom praktische zaken (bijv. aanvraag voedselbank)
  • Organisaties om mee samen te werken voor ondersteuning van ongedocumenteerden

De avond begint om 18:00 uur met de inloop en een maaltijd. Het programma start om 18:30 uur. Tot 21:00 uur is er dan nog tijd voor ontmoeting, netwerken, vragen en gesprek, nadat alle sprekers aan het woord zijn gekomen. Deelname is gratis.

Aanmelden voor deze bijeenkomst kan hier.

Datum: maandag 4 april 2022
Tijd: 18:00-21:00 uur
Locatie: PEP, Riviervismarkt 2, 2513 AM Den Haag.