04-02-2019: ‘Psychische klachten en culturele verschillen’

Den Haag – Graag nodigen wij u uit voor een nieuwe Maatschappelijke Kerk bijeenkomst met ditmaal als thema: ‘Psychische klachten en culturele verschillen’.

Tijdens de vorige Maatschappelijke Kerk bijeenkomst in het najaar hebben we met een aantal experts gesproken over het voorkomen en signaleren van psychische klachten. Dat was een goeie introductie op het thema. Ditmaal willen we ingaan op psychische klachten en culturele verschillen. Sommige mensen worstelen met verschillende visies op dit onderwerp: Wat betekent het als mensen stemmen horen? Wat is een psychose? Etc. We zullen dan ook psychische klachten en verschillende culturele benaderingen met elkaar bespreken onder leiding van een aantal deskundigen op dit gebied. Gastsprekers zijn o.a. van de organisatie I-psy, specialist in interculturele psychiatrie. Daarnaast zijn we nog op zoek naar een spreker met kennis van interculturele psychiatrie en christelijk geloof.

De Maatschappelijke Kerk bijeenkomst is bedoeld voor leiders en leden van internationale en migrantenkerken die geïnteresseerd zijn in dit thema. De toegang is gratis en de voertaal is Nederlands/Engels.

U kunt zich vóór 27 januari a.s. aanmelden bij Shirleni Blanken: shirleni@maraprojecten.nl of 06-39831945.

U bent van harte welkom. Hopelijk tot dan.

Wanneer: maandag 4 februari 2019, 19.00-20.30 uur (Vanaf 18.00 uur is de deur open en wordt het onderwerp voorbesproken onder het genot van een lekkere maaltijd.)
Waar: PEP, Riviervismarkt 2, Den Haag