23-09-2023: Sponsorloop voor mensen met hiv in Rotterdam

Doe mee en toon je solidair met mensen die leven met hiv!

Op zaterdag 23 september organiseert Stichting Mara een sponsorloop voor mensen die leven met hiv. In de Rotterdamse ziekenhuizen zijn ca. 4.280 mensen die leven met hiv onder behandeling. Stichting Mara biedt met verschillende projecten steun aan hen die het nodig hebben. Met de sponsorloop willen we aandacht vragen voor hiv en geld inzamelen voor deze projecten.

Maar er is tegenwoordig toch goede medicatie tegen hiv/aids?

Dat klopt. Door goede behandelmogelijkheden kan je in Nederland een relatief gezond leven leiden met hiv. De aandacht voor hiv/aids is afgenomen en daardoor ook kennis bij het grote publiek over o.a. de besmettelijkheid.

Wist je dat als het hiv virus door medicatie onderdrukt wordt, het virus niet meer meetbaar is en daardoor niet meer overdraagbaar?

Helaas is er sprake van discriminatie en stigma en is het niet voor iedereen mogelijk om er in de eigen omgeving open over te zijn. Dit kan leiden tot schaamte en stress en zelfs het afzien van
behandeling. Daarom is het belangrijk dat we projecten blijven organiseren waar lotgenoten elkaar kunnen ontmoeten én bemoedigen.

We hopen met velen te gaan rennen op zaterdag 23 september om te laten zien dat we mensen met hiv steunen.

Hoe kun je ons helpen?
– Ren of wandel mee! We gaan 5 of 10 km (hard)lopen in het prachtige gebied van Hoek van Holland. Start bij de EHBO-post bij het metrostation van Hoek van Holland Strand (Zeekant). Tijd: van 11.00-13.00 uur.
– Sponsor een loper.
– Het logo van je bedrijf of stichting op onze banner (bij vertrek en aankomst).

Help ons er een onvergetelijke sponsorloop van te maken én samen het stigma omver te lopen!

Via deze link kan je je aanmelden als loper of als donateur.  

Voor informatie kan je contact opnemen met Karlijn Bunnig, karlijn@maraprojecten.nl of 06-41535322.

Benieuwd naar wat we allemaal doen?
https://www.maraprojecten.nl/projects/hiv-projecten/