14-04-2022: Stadsgesprek Oud en ongedocumenteerd

ROTTERDAM – Een avond over ongedocumenteerde ouderen in Rotterdam in samenwerking met de Pauluskerk. Schrijver Ernest van der Kwast spreekt met (ervarings-)deskundigen en andere betrokkenen over wat er aan de hand is en wat er nodig is.

Een onzichtbare groep ongedocumenteerde ouderen in Rotterdam zit compleet klem. Met het klimmen der jaren verzwakt hun gezondheid. Het netwerk om hen heen brokkelt langzaam af. Deze mensen zijn al 20 of 30 jaar hier, en soms nog veel langer. Ze hebben een heel leven opgebouwd hier, gewerkt in de haven, de bouw of de horeca. Sommigen hebben hier kinderen gekregen. Nu zijn ze oud, versleten, of ziek. Maar zonder verblijfspapieren krijg je geen opvang of hulp. Uitzicht op legaal verblijf is er evenmin. Voor deze mensen is terugkeer een al lang gepasseerd station. Wie zijn deze al bijna bejaarde Rotterdammers? Wat zijn hun levensverhalen en hoe kijken zij zelf naar hun situatie?

Schrijver Ernest van der Kwast gaat met (ervarings-)deskundigen en andere betrokkenen in gesprek over wat er aan de hand is en wat er nodig is. Met Frederiek de Vlaming (projectleider Regenboog Groep), Barbara Wegelin (Van der Woude de Graaf advocaten), Ranfar Kouwijzer (predikant-directeur Pauluskerk), Marcia Dos Anjos Ventura Tiago (Rotterdammer en ervaringsdeskundig), Jordan Dez (onderzoeker, UvA), Nanda Oudejans (rechtsfilosoof, UvA), Nizar el Manouzi (Rotterdammer, acteur en presentator Klokhuis), Rian Ederveen (stichting LOS), Mieke Megawati Vlasblom, (lijsttrekker van Bij1 Rotterdam) en Imane Elfilali (lijsttrekker Volt Rotterdam). Met bijdragen uit het actie-atelier van de Pauluskerk, waar de bezoekers van de Pauluskerk vanuit hun eigen ervaring en visie protestkunst maken en op andere manieren van zich laten horen.

Dit evenement is een samenwerking van de Pauluskerk Rotterdam en wordt ook live uitgezonden via het YouTube-kanaal van de Pauluskerk.

Locatie: Bibliotheektheater
Tijd: 19.30-21.00 uur
Toegang: gratis
Aanmelden: via Eventbrite