08-11-2018: Theatervoorstelling ‘De Omzieners’

ROTTERDAM – Mara en Samen010 nodigen je van harte uit voor een bijzondere theatervoorstelling: “OmZieners”. De Omzieners wordt gebracht door de Joseph Wresinski Cultuur Stichting. Dit is een multicultureel theatercollectief van mensen die in armoede leven en ervaren theatermakers. Een unieke ervaring voor iedereen met een open blik.

De OmZieners wordt gebracht door theatermakers en ervaringsdeskundigen in armoede. Mensen in armoede maken theater omdat er veel over hen wordt gezegd en geschreven door mensen die niet in armoede leven. Bijvoorbeeld dat armoede je eigen schuld is. Of dat je hoort bij de ‘zwakkeren’. Maar ben je zwak als je in armoede leeft? Of moet je juist heel stevig in je schoenen staan?  De OmZieners is geïnspireerd op de levenservaring van mensen in armoede in Nederland, en op de kwetsbaarheid die armoede met zich meebrengt. Want dat is wat armoede doet. Het maakt jou en je gezin kwetsbaar. Op eigenlijk elk levensterrein; arbeidsparticipatie, gezondheid, scholing, huisvesting etc.

Met De OmZieners brengen ervaringsdeskundigen die kwetsbaarheid op een indringende manier en met een gezonde dosis humor over het voetlicht. Zo maken zij het leven van de mensen invoelbaar en brengen zij een gesprek op gang over de vraag hoe de samenleving een betekenisvolle plaats kan bieden aan mensen in kwetsbare situaties. Dat gesprek willen wij graag voeren. Niet omdat wij pasklare antwoorden hebben. Maar omdat wij vragen willen delen.

Reserveren voor de voorstelling is niet verplicht, maar wel gewenst. Reserveren kan via: omzieners@gmail.com.
Toegang: gratis, vrije gift na afloop.

Waar: De Brandaris, Coloniastraat 25, 3024 TA  Rotterdam
Wanneer: donderdag 8 en vrijdag 9 november 2018, aanvang 20.00 uur