14-03-2018: WARM Rotterdam

 

ROTTERDAM – Save the date: Woensdag 14 maart, 19:30-21:30 uur, in de Pauluskerk. WARM Rotterdam. Bijeenkomst in het kader van de gemeenteraadsverkiezingen.

Rotterdam is mooi, maar wel zo ongeveer de armste stad van Nederland. Een grote groep mensen van Rotterdam telde afgelopen jaren niet mee en deed niet mee. Dat geeft steeds hardere kloven in de stad. Dat is niet goed. Voor niemand. Wij moeten met elkaar van arm naar warm. De bestrijding van armoede en sociale uitsluiting moet daarom de komende vier jaar topprioriteit worden van het gemeentelijk beleid.

Een belangrijk deel van de ellende wordt veroorzaakt door schulden. In Rotterdam wonen steeds meer mensen met ernstige financiële problemen en hoge schulden. Veel van hen weten de weg niet te vinden naar de schuldhulpverlening of worden bedolven onder incasso’s en raken in paniek door een steeds verder oplopende schuld als gevolg van zich opstapelende boetes en rentes.

Dat kán anders, dat móet anders. WARM Rotterdam wil dat Rotterdammers effectief in staat worden gesteld om schuldvrij te kunnen leven. Daarover gaat het de 14e maart a.s.:

– Een aantal experts laat ons zien wat er aan de hand is, waaronder de Rotterdamse Rekenkamer.
– We bieden het Manifest Rotterdam Schuldvrij aan de fracties van de Rotterdamse politieke partijen.
– We vragen hen om reactie en om hun commitment om onze zorgen en noden ook tot de hunne te maken en om topprioriteit voor de bestrijding van armoede en schulden in het nieuwe college.

Meer informatie over het programma volgt nog. Maar je bent van harte uitgenodigd om bij te dragen aan en deel uit te maken van een WARM Rotterdam!

Wanneer: woensdag 14 maart, 19:30 uur
Waar: Pauluskerk, Mauritsweg 20, Rotterdam