01-11-2021: Workshop Huisvesting voor kerken

DEN HAAG – Op maandagavond 1 november organiseert de HUB de workshop ‘Huisvesting voor kerken’. De  workshop wordt gegeven door Harm van Schie en Gaetan Mbwete.

Huisvesting voor kerken is belangrijk voor internationale en migrantenkerken en (te) vaak een punt van zorg. Harm van Schie en Gaetan Mbwete zullen advies en hulp bieden om internationale kerken, migrantenkerken en gemeentestichtingen in de regio Den Haag te helpen bij het vinden van een geschikte ruimte voor hun gemeenschap.

Het gesprek zal gaan over:
Hoe vind je een geschikte plek waar alle activiteiten kunnen plaatshebben? Is het toekomstbestendig? Mag het van de gemeente? Kan het vanwege de buurt? En is het betaalbaar?
Daarnaast willen we inventariseren waar vragen zijn rondom het thema huisvesting leven, in welke wijken en welke stadsdelen. We gaan naar aanleiding hiervan in gesprek met de gemeente om deze problemen en vragen aan te kaarten.

Harm van Schie schreef naar aanleiding van dit vraagstuk een artikel waarin hij beschrijft waar kerken tegenaan lopen bij het vinden van een locatie. Klik hier voor het artikel.

We starten om 18:30 uur met een maaltijd. Vooraf aanmelden is noodzakelijk via: shirleni@maraprojecten.nl.

Wanneer: maandag 1 november van 18:30 – 21:30
Waar: Stadsklooster, Westeinde 101a, Den Haag