Activiteiten OPstap Den Haag in september

DEN HAAG – De afgelopen periode hebben er veel leuke activiteiten plaatsgevonden. Steeds meer jongeren komen naar de activiteiten van OPstap en we zien de jongeren met enige regelmaat terug. Ook nemen de jongeren die bekend zijn met OPstap steeds vaker nieuwe jongeren mee, zodat zij ook een leuke tijd beleven. Een hele leuke en drukbezochte activiteit was het uitstapje naar het Tikibad, waar we met 30 jongeren en vrijwilligers naar toe zijn geweest. Maar ook het Glowgolfen in Scheveningen was druk bezocht. Ruim 20 jongeren hebben in het donker met veel verlichte objecten 18 holes uitgespeeld.

Voor de komende tijd staan er ook weer leuke activiteiten op het programma. Zo gaan we naar de film bij Pathé bioscoop maar mogen we begin november ook gebruikmaken van bioscoop La Casa in de Haagse Sportcentrale. Double E Foundation heeft voor OPstap geregeld dat wij de bioscoop voor onszelf hebben en we krijgen ook nog een broodje hamburger met drinken aangeboden door de plaatselijke uitbater. Ook wordt er een Kung Fu workshop georganiseerd waar er naast uitleg over wat de sport inhoudt, ook stevig gesport gaat worden.

De lunch op maandag wordt inmiddels iedere 2 weken georganiseerd in de Havenkerk. Voor de lunch is een vaste groep vrijwilligers om de maandag actief en koken zij een heerlijke (wereldse) warme maaltijd. Steeds meer jongeren sluiten aan en niet alleen om mee te eten, maar ook om te komen koken. Hierbij worden zij altijd ondersteund door de vrijwilligers, omdat de jongeren geen ervaring hebben met koken voor grote groepen, maar wel heel graag koken.

De groep vrijwilligers is de afgelopen tijd uitgebreid met nieuwe mensen die graag iets voor de maatschappij en specifiek voor deze doelgroep willen betekenen. Zowel de nieuwe als oudgediende vrijwilligers hebben elkaar inmiddels allemaal ontmoet tijdens de vrijwilligersvergadering begin september en daar is gesproken over de afgelopen periode maar vooral ook over de toekomstige activiteiten.

Vanaf oktober gaat OPstap met haar vrijwilligers ook weer op locatiebezoek. Alle opvanglocaties worden dan weer wekelijks bezocht en de vrijwilligers brengen dan een kleinschalige activiteit naar de jongeren toe, juist voor die jongeren die nog geen behoefte hebben aan activiteiten buiten de deur, omdat ze daar om welke reden dan ook, nog niet aan toe zijn.

Voor de maand oktober staan er leuke, actieve en inspirerende activiteiten op het programma. Houd de socials (Instagram: @maraopstapdenhaag Facebook: @MaraOpstapDEnHaag en de site van Mara (maraprojecten.nl) in de gaten, voor meer informatie mail of bel naar Linda Smits 6 14 60 37 60 / linda@maraprojecten.nl