Administratie-angst bestrijden?!

ROTTERDAM – Eind november sloten de deelnemers van de elfde VIP-cursus hun training af met een presentatie van hun project. Dat was natuurlijk best spannend. De ontlading bij de uitreiking van het certificaat was navenant.

De 7 deelnemers hebben in de afgelopen maanden hard gewerkt om hun idee om te zetten in een projectplan. Daarbij leerden ze op de bijeenkomsten over de diverse zaken die een rol spelen bij fondsenwerving, over begroting en dekkingsplan, de onderdelen van een projectplan en het maken van een accurate verantwoording. Ze worstelden zich door vragen als ‘Wat is het belang van jouw project?’ en ‘Welk probleem los jij op?’.

De ideeën van de deelnemers liepen uiteen van bestrijding van eenzaamheid onder ouderen, via schulden voorkomen door administratie angst aan te pakken tot het bouwen van een schoollokaal in Tanzania. De deelnemers wisten elkaar te bevragen en te inspireren, waardoor er mooie plannen zijn geschreven.

Begin februari start een nieuwe training van 7 bijeenkomsten. Geïnteresseerden kunnen zich melden bij Ron van Leeuwen, ron@maraprojecten.nl, 06-41535319.