Afgelopen najaar een dubbele challenge

ROTTERDAM – In het najaar van 2022 begon het Challenge traject eerst met het Wartburg Revius College dat zich voor de derde keer had ingeschreven voor het project. Alle 3 mavo, 4 havo en 4 vwo klassen deden mee. Zij werden verdeeld in 24 teams en begeleid door vrijwillige coaches en stagiaires.

De teams hebben samen met hun coaches samengewerkt met 19 verschillende organisaties om o.a. daklozen, ouderen, eenzame wijkbewoners, kinderen in armoede en vluchtelingen te helpen. Dat hebben ze gedaan met verschillende acties: van bingo tot cadeaupakketjes uitdelen tot samen de dag doorbrengen. Het winnende team van dit traject heette Team Open Armen van coach Romaissa. Zij hebben een gezellige dag georganiseerd voor leeftijdsgenoten die zijn gevlucht uit Syrië. Op die manier heeft het team hen welkom geheten en konden ze de Nederlandse taal onderling oefenen. The Challenge Aftermovie is hier te bekijken.

Nieuw dit schooljaar is de deelname van het Laurens Lyceum. Via het verkort Challenge traject hebben 4 brugklassen in samenwerking met de H. Liduinakerk een kerstpakketje gemaakt voor alleen thuiswonende ouderen. Deze zijn de leerlingen persoonlijk bij hen thuis gaan overhandigen, met de leukste en dankbare reacties als gevolg. Hier en daar vloeide zelfs met vreugde vervulde tranen. Het deed de leerlingen goed om met hun eigen kleine gebaar zoveel blijdschap te brengen. Meerdere van de tieners gaven aan dat ze wel vaker zo’n actie willen doen. Rondom Pasen wordt weer een Challenge traject met deze school gepland.