Arjan Klein, nieuwe directeur Mara

Per 1 december heeft Stichting Mara een nieuwe directeur. Zijn naam is Arjan Klein. Hij stelt zich graag aan u voor.

Mijn wieg stond in 1964 aan de Goudse Rijweg in Rotterdam. Opgroeien deed ik in de destijds nieuwe stadswijken Alexanderpolder en Oosterflank. Mijn studie bedrijfseconomie volgde ik (hoe kan het ook anders?) aan de Erasmus Universiteit.

Na ons huwelijk ben ik met Carien in Spijkenisse gaan wonen. Van daaruit leidde het werk ons naar verschillende plekken in het land: West-Friesland, Hendrik Ido Ambacht en Almere. Tijdens die jaren mochten we ook onze vier kinderen (twee meiden en twee jongens) verwelkomen. Inmiddels zitten we in de fase dat zij langzamerhand gaan uitvliegen.

De inzet voor maatschappelijk kwetsbare mensen typeert mijn loopbaan. Je leeft niet voor jezelf alleen. Het geeft mijn leven waarde als ik van betekenis kan zijn voor anderen. Zo leidde ik onder meer bij Dorcas (internationale hulpverlening) de afdeling die verantwoordelijk was voor het vrijwilligerswerk in Nederland, was ik bij De Hoop (verslavingszorg) verantwoordelijk voor de fondsenwerving en begeleidde ik acht jaar lang bij Present Nederland lokale stichtingen.

Bij Present ontwikkelde ik mijn passie voor lokale organisaties. Voor hen die zich inzetten in de haarvaten van onze samenleving. Daar leerde ik bijvoorbeeld hoe groot de impact van de inzet van vrijwilligers kan zijn op het leven van mensen, en andersom. Omzien naar elkaar verandert werelden.

Dat zie ik ook bij Mara. Ik word enthousiast over het werk met bijvoorbeeld zwerfjongeren, LHBTI-ouderen of HUB: Geloof in Den Haag. Het zijn allemaal projecten die mijn hart raken. En in de functie van directeur komt al mijn kennis en ervaring tot zijn recht. Ik heb er daarom enorm veel zin om mij de komende tijd voor Mara in te zetten.