BHV-trainingen voor kerken
DEN HAAG – Speciaal voor internationale en migrantenkerken zijn er via de HUB en in samenwerking met de gemeente Den Haag in het najaar twee BHV-trainingen georganiseerd. Deze zijn voor medewerkers, bestuurders en/of vrijwilligers van een kerkgemeenschap. De cursus bestaat uit twee avonden van 18:30 uur tot 22:30 uur op locatie van een van de deelnemende kerken.

De eerste cursusavond is gericht op “Brand, communicatie en ontruiming”. De tweede cursusavond is gericht op “Eerste hulp en levensreddend handelen” (EHBO). De deelnemers moeten beide avonden volgen om in aanmerking te komen voor een certificering als BHV’er. De trainingen inclusief de instructieboeken zijn kosteloos. De uitvoerende organisatie is Cardio XL.

De eerste cursus stond gepland in oktober en werd gehouden in Buurtkerk De Rank, met deelnemers uit deze kerk, Reality Church Scheveningen en de Evangelische Broedergemeente. De tweede cursus staat gepland in november. Deze is bijna vol, maar er zijn nog enkele plekken over. Indien er interesse is vanuit een kerk om deel te nemen, meld dan snel aan via hub@maraprojecten.nl.