Bijeenkomsten voor en met kerken

DEN HAAG – Via de HUB is het mogelijk om bijeenkomsten en trainingen voor en met een kerk te organiseren over diverse (sociaal-maatschappelijke) thema’s. In het najaar bieden we onder andere de onderstaande onderwerpen aan.

BHV-training (Bedrijfshulpverlening)
Speciaal voor internationale en migrantenkerken wordt er in het najaar een BHV-training georganiseerd. Deze is voor medewerkers, bestuurders en/of vrijwilligers van een gemeenschap. De cursus bestaat uit twee avonden van 18:30 uur tot 22:30 uur op locatie van een van de deelnemende kerken.

  • De eerste cursusavond is gericht op “Brand, communicatie en ontruiming”.
  • De tweede cursusavond is gericht op “Eerste hulp en levensreddend handelen” (EHBO).

De deelnemers moeten beide avonden volgen om in aanmerking te komen voor een certificering als BHV’er. Hiervoor zijn naam en geboortedatum van de deelnemer nodig om een erkende BHV-pasje te bemachtigen. De trainingen inclusief de instructieboeken zijn kosteloos. De uitvoerende organisatie is Cardio XL. Per training kunnen er maximaal 10 deelnemers meedoen, dus indien er interesse is om deel te nemen, meld dan snel aan via hub@maraprojecten.nl.

Energiebank workshops
De HUB werkt samen met de Energiebank Den Haag in het vormgeven van workshops voor kerken rond verduurzamingsmaterialen (isolatie, stekkers, ledlamp) en het aanvragen van de energietoeslag.

Heeft uw kerk interesse of wilt u energiecoach worden, mail naar hub@maraprojecten.nl.

Gezondheidsmarkt
De HUB faciliteert de organisatie van gezondheidsmarkten in kerkgemeenschappen. Hiervoor worden verschillende partners uitgenodigd om naar een kerk te komen om voorlichtingen te geven over bijvoorbeeld vrouwenklachten, geestelijke gezondheid, gezonde voeding, zorgrechten van ongedocumenteerden etc. Maar er is ook ruimte om de gezondheid van mensen te checken door bijvoorbeeld het opmeten van bloeddruk of cholesterol, prikken voor diabetes of middels een beweegworkshop het uithoudingsvermogen, kracht en balans te testen. De HUB werkt hiervoor onder andere samen met Dokters van de Wereld, GGD Haaglanden, Mammarosa, Sportiefplus, Diabetesvereniging en meer.

Om een gezondheidsmarkt aan te vragen en te organiseren in uw kerk, mail naar hub@maraprojecten.nl.

Andere thema’s
Zijn er andere thema’s waarover u een cursus, training, workshop of bijeenkomst wil organiseren in uw kerk voor uw gemeenschap? Denk bijvoorbeeld aan budgetteren, positief opvoeden van ‘Third Culture Kids’ (kinderen die opgroeien tussen twee of meer culturen), omgaan met stress, werk en inkomen, lichamelijke en geestelijke gezondheidsthema’s, eenzaamheid, ongedocumenteerden, rechten van een arbeidsmigrant en meer. Neem dan gerust contact met ons op en wij organiseren met u mee. Mail naar hub@maraprojecten.nl.