Challenge 2020; een Challenge met extra challenges

Via The Challenge werden scholieren van het Wolfert College en het Emmaus College begin dit jaar uitgedaagd om een activiteit te organiseren voor een kwetsbare doelgroep. Met behulp van een jongerencoach hebben zij in teamverband bij diverse organisaties een actie bedacht en uitgevoerd. Er waren groepen die voor de gehele lockdown al hun activiteit hadden uitgevoerd en er waren groepen die hun activiteiten moesten aanpassen, omgooien en opnieuw moesten beginnen.
Wij zijn dan ook super trots om te zien dat alle groepjes er alles aan hebben gedaan om alsnog iets moois neer te zetten, ondanks alle extra challenges die hen voor de voeten werden geworpen.

Van een valentijnsactie met het Gelukshuis op een basisschool tot een kinderactiviteit bij de Bron, van een spelletjesmiddag bij House of Hope tot een kaarten en filmpjes actie tussen jongeren en senioren bij het Huis van Morgen Vreewijk.

Ook het eindevent liep anders dan gepland. Geen confettikanonnen of grote slotbijeenkomst, maar online presentaties voor een jury waarin alle groepjes hun project konden presenteren en werden beoordeeld op hun activiteit, originaliteit en presentatie. De bekendmaking van deze challenge werd gedaan door Christoffer Quintero Ordoñez en wethouder Michiel Grauss. Klik hier voor een filmpje van het eindevent.

Toen de jongeren hun project online moesten presenteren bij de jury, werd er bij 1 groepje gevraagd wat ze hadden geleerd….
Een van de meiden antwoordde met:’Dat we altijd moeten blijven zorgen voor onze oudere mensen. Dat zij juist als het moeilijk wordt snel eenzaam worden en wij door een kleine activiteit hun dag een beetje mooier kunnen maken. Voor ons voelt dit ook goed om goed te doen.’
Dit meisje stuurde na afloop nog een heel uitgebreid berichtje dat ze het echt heel fijn had gevonden om in de quarantaine elke week iets te kunnen doen voor de ouderen, dat haar dit ook echt wel wat hoop heeft geboden in die donkere tijden.