Challenge complete and mission accomplished

ROTTERDAM – 17 teams van het Wartburg college, locatie Revius, zijn afgelopen najaar in actie gekomen voor mensen in kwetsbare posities. Ondanks alle corona maatregelen en tegenslag hierdoor is het hen toch nog gelukt om superleuke acties te bedenken en uit te voeren voor verschillende groepen in de samenleving. Zo hebben ze ex-gedetineerden, ouderen, tienermoeders, dak- en thuislozen, pleegkinderen, vluchtelingen, kinderen in armoede, mensen met verslavingsproblematiek en jongeren met een verstandelijke beperking een steun in de rug gegeven. Hun inzet werd zeer op prijs gesteld, zeker in deze tijden met toentertijd weer een lockdown.

Aan het einde van het Challenge traject, vlak voor de Kerstvakantie, heeft elk team een presentatie gemaakt over hun actie en wat ze hebben geleerd. Een jury had de teampresentaties bekeken en waren onder de indruk van de creativiteit en doorzettingsvermogen van alle teams. Als aandenken en kleine blijk van waardering voor het werk dat de deelnemers hebben verzet ontving iedereen een certificaat. Voor de teams was het dan ook challenge complete and mission accomplished!

Er kon maar 1 team de winnaar zijn en naar huis gaan met een leuk prijzenpakket. Het was voor de jury ontzettend moeilijk om een keuze te maken. Er waren hele verrassende doelgroepen en organisaties voorbij gekomen. Veel praktische en ook sociale activiteiten. De teams hebben allemaal hun best gedaan en dat was te zien. Via deze aftermovie video werd bekend gemaakt welk team The Challenge Award had gewonnen.

Het winnende team heeft een leuke middag en cadeaupakketjes verzorgd voor ouderen met dementie. Het team vertelde in hun presentatie dat ze nu anders kijken naar deze doelgroep, dat ze geleerd hebben hoe ze met ouderen met dementie om kunnen gaan en het maakte hen blij dat ze de mensen een middagje plezier hebben kunnen geven. Zelfs degene die in quarantaine zaten hebben een aardigheidje gekregen. Het jury commentaar was als volgt: “Een vol programma met een high tea, spelletjes, cadeautjes en ook nog gitaar voor hen gespeeld. Goed om te horen wat voor impact de ontmoeting had op jullie zelf. Fantastisch dat jullie hebben kunnen bijdragen aan deze leuke actie, waarbij jullie ook je eigen talenten hebben ingezet!” Nogmaals bedankt en gefeliciteerd Lisa, Jens, Derk, Luuk, Steffen en Cas.

Inmiddels zijn er na de kick-off van afgelopen 1 februari ook al twee teams van het Wolfert College Tweetalig gestart met The Challenge. We zijn benieuwd hoe zij hun talenten en vaardigheden zullen inzetten om bij te dragen aan de gedachte van goed samenleven. We wensen ook deze teams veel succes.