Comedy Night OPstap Rotterdam

ROTTERDAM – We kijken blij terug op de zeer geslaagde Comedy Night van 8 april. Speciaal voor ons opende Theater Zuidplein haar deuren en het programma is samengesteld door onze vrijwilliger Coline.

Er waren veel nieuwe jongeren die langskwamen en de humor sloot erg aan. Vier cabaretiers openden hun moppentrommel en het werd een interactieve avond boordevol grappen die ‘op het randje’ waren. De grenzen van gevoelige thema’s zoals seksualiteit, religie, en cultuur werden bewust opgezocht. De afwisseling van cabaretiers was prettig want voor ieder energielevel zat er iets bij.

“Bij ons thuis was je gewoon hoogopgeleid als je het alfabet kon boeren.”

“Rust. Reinheid. En een hele grote berg aan cocaïne [grap over ADHD].”

“Ik ben de opstap neger. Vrouwen proberen graag eerst mij voordat ze met een echte donkere man het bed in duiken. Alsof je voordat je op Safari gaat in Afrika eerst een keertje naar de Beekse Bergen gaat.”

Soms was een grap net een tandje te veel en voor anderen kon het niet gekker worden. Sommige cabaretiers konden goed inspelen op het publiek door voorbeelden aan te halen uit hun eigen leven. Cabaretier Chris van der Ende wist het publiek te prikkelen en te confronteren en sommige cabaretiers maakten indruk met een grote portie zelfspot.

“Oh, jij dacht gewoon: ik ben gangster, dus ik hoef niet te klappen?”

Juist bij OPstap zijn we blij dat we ook gewoon ontzettend veel lol kunnen hebben. Nadien zat de sfeer er goed in. De vonk was overgeslagen en jongeren onderling begonnen ook de cabaretier uit te hangen. Ook tijdens de pauze was er ruimte om echt even met elkaar in gesprek te gaan. We zijn blij zoveel nieuwe mensen bij elkaar gebracht te hebben en ontmoet te hebben. Het was erg leuk om te zien dat jongeren met plezier een familielid of beste vriend meenamen. Tenslotte zijn we natuurlijk hartstikke trots op vrijwilliger Coline die dit alles mogelijk heeft gemaakt. Ook gaat onze dank uit naar de cabaretiers Chris van der Ende, Taco Eijzenbach, Michael Mars en Jonathan Krispijn en natuurlijk theater Zuidplein, wiens versnaperingen tijdens de pauze in zeer goede aarde vielen. Eén van onze jongeren nam ook een aantal tips mee van de cabaretiers voor zijn optreden van binnenkort!