Cursus vertrouwenspersonen juni/juli 2021

ROTTERDAM – Op 17 juni is de cursus vertrouwenspersoon gestart met 7 dames uit verschillende culturen en organisaties. De meeste van hen zijn aangemeld door voormalige vertrouwenspersonen van Mara. Zij kwamen bijvoorbeeld via de Gaarkeuken, stichting Olga Boto Foundation, en een sleutelpersoon van de gemeente Rotterdam. Er waren dames uit Iran, Marokko, Turkije, Syrië en Congo.

De cursus werd op 15 juli afgerond. In plaats van 8 weken duurde de cursus dit keer 5 weken, maar wel met langere lessen. Zo konden we  twee lessen tegelijk behandelen en voor de zomervakantie afronden.

Het grootste deel van de dames is actief in het vrijwilligerswerk en helpt vooral vrouwen uit hun eigen cultuur. Bijna iedereen gaf aan dat ze het moeilijk vinden om ‘nee’ te zeggen. Eén van de dames zei: “Je wilt graag iemand helpen, je wilt alles voor iemand doen. Maar ik wist niet dat je iemand kon helpen om zichzelf te helpen. Je gaat er van uit dat iemand hulp wil en dan ga je gelijk alles voor iemand doen. Nu zal ik eerst kijken wat iemand zelf kan en ook vragen of er al eerder hulp gezocht is of niet.”

De deelneemsters hebben hard gewerkt de afgelopen weken, maar kijken met veel plezier terug op hun deelname, de ervaringen die ze gedeeld hebben en alles wat zij geleerd hebben. Met trots hebben zij dan ook hun certificaat in ontvangst genomen. Ze wilden graag op de hoogte blijven van andere cursussen die Mara aanbiedt en twee van hen willen graag gelijk verder met de eerstvolgende cursus ViP (Van idee naar Project) van Mara.

Sefa Akbulut, oud medewerkster van Mara, mocht wegens ziektevervanging weer even in haar oude rol van cursusleidster stappen. En dat deed zij met veel plezier: “De cursus vertrouwenspersonen is altijd heel erg leuk en bijzonder om te geven. Er komen altijd gemotiveerde vrouwen die graag iets willen leren. Ook al zijn ze altijd uit verschillende culturen, tijdens de cursus zie ik ze naar elkaar toe groeien en willen ze na de cursus nog graag met elkaar in contact blijven. Daar word ik zo blij van”.