Dit was…WegWijs in 010

ROTTERDAM – Het schooljaar is ten einde en zo ook deze editie van WegWijs in 010. Het afgelopen jaar deden er 7 groepen mee met in totaal 42 leerlingen van 3 verschillende ISK scholen. Zij werden begeleid door 14 studenten Sociaal Werk. Ook dit was weer een gek jaar. Al vrij snel na de start van het project ging Nederland voor de tweede keer in lockdown. Dankzij onze ervaring van vorig schooljaar ging de overschakeling naar online dit keer vrij soepel. Enthousiast werden er wekelijks online spelletjes en quizzen georganiseerd.

In maart mochten we weer gebruikmaken van de lokalen van de ISK’s. Langzaam maar zeker konden de groepjes weer verder gaan met de fysieke activiteiten. De meeste faciliteiten waren toen nog gesloten, maar dat mocht de pret niet drukken. Er werden picknicks georganiseerd, rondvaarten met de watertaxi en excursies naar Dordrecht, Delft en Kinderdijk. Twee maanden daarna was alles weer zo goed als open en was het bijvoorbeeld weer mogelijk de Euromast te beklimmen, interessante tentoonstellingen te bezoeken en gezellige activiteiten te doen zoals bowlen en midgetgolf. Uiteindelijk hebben we dit jaar afgesloten met een spetterend uitje naar Duinrell.

Ondanks dit rare jaar kunnen we positief terugkijken en kregen we erg leuke en hartverwarmende reacties van zowel de studenten als de leerlingen van de ISK.

Een van de ISK-leerlingen zei bijvoorbeeld: “Bedankt voor de leuke activiteiten en de mooie herinneringen die we samen gemaakt hebben. Succes met jullie project. Jullie doen echt iets heel leuks voor de ISK-leerlingen. We konden onze problemen met jullie delen en jullie lieten ons zien hoe mooi Rotterdam is. Bedankt voor de fijne tijd!”.

In september starten we weer met een nieuwe editie van WegWijs in 010. Vind jij het leuk om jonge nieuwkomers wegwijs te maken in Rotterdam en samen met hen wekelijks leuke en leerzame activiteiten te ondernemen? Meld je dan nu aan! Jouw hulp maakt voor hen het wonen en wennen in een vreemd land een stukje leuker en makkelijker. Hier vind je de vacature.

Meer weten? Stuur een mail naar Karina via karina@maraprojecten.nl of app haar op 06-42061692.
Je kunt ons ook volgen op instagram en zien wat we nog meer voor leuke activiteiten gedaan hebben @wegwijs010