Dit was…WegWijs in 010 2022

ROTTERDAM – Het schooljaar is ten einde en zo ook deze editie van WegWijs in 010. Het afgelopen jaar deden er 9 groepen mee en ongeveer 60 leerlingen van 4 verschillende ISK scholen. Zij werden begeleid door 17 studenten Sociaal Werk. De eerste helft van het schooljaar hadden we nog te maken met het coronabewijs. Dit zorgde af en toe voor wat belemmeringen in het organiseren van activiteiten aangezien het niet vanzelfsprekend is dat alle deelnemers zo’n bewijs hadden. Ondanks dat dit soms lastig was, lukte het de studenten ook dit jaar weer om hier flexibel mee om te gaan en activiteiten te verzinnen waar geen QR-code vereist was en dus iedereen mee kon doen. Zo werd er bijvoorbeeld samen gekookt, een speurtocht door de stad gedaan en werden er spelletjesmiddagen op scholen georganiseerd.

In maart was deze pas niet meer nodig en konden de activiteiten weer zo goed als normaal plaatsvinden. Heerlijk om bijvoorbeeld weer gewoon een terrasje te kunnen pakken, een interessante tentoonstelling te kunnen zien of de Euromast te beklimmen. Om het jaar knallend af te sluiten is Wegwijs met alle deelnemers naar Walibi Holland geweest.

Ondanks dat het jaar begon met wat beperkingen kunnen we positief terugkijken en kregen we erg leuke en hartverwarmende reacties van zowel de studenten als de leerlingen van de ISK.

Eén van de ISK-leerlingen zei bijvoorbeeld tijdens de evaluatie: “Ik vond het project zooo leuk, we hebben heel veel leuke dingen gedaan. Ik heb voor het eerst een Nederlandse film gezien en weet nu hoe ik moet overstappen met het openbaar vervoer. Dat had ik nog nooit gedaan. Nederlandse jongeren zijn chill, je kan jezelf zijn”.

In september starten we weer met een nieuwe editie van WegWijs in 010. Vind jij het leuk om jonge nieuwkomers wegwijs te maken in Rotterdam en samen met hen wekelijks leuke en leerzame activiteiten te ondernemen? Meld je dan nu aan! Jouw hulp maakt voor hen het wonen en wennen in een vreemd land een stukje leuker en makkelijker.

Meer weten? Stuur een mail  naar Karina via karina@maraprojecten.nl of  app haar op 06-42061692