Doe mee met The Challenge

ROTTERDAM – Verschillende Rotterdamse scholen hebben de afgelopen jaren kunnen kennismaken met een uitdagende manier voor het vormgeven van hun burgerschapsonderwijs en maatschappelijke stages via het project The Challenge. Op het moment zijn 17 teams van het Wartburg college, locatie Revius hun Challenge traject aan het uitvoeren en afronden. De slotmanifestatie zal zijn op vrijdagochtend 24 december, waarbij de teams presenteren wat ze hebben gedaan en geleerd. Elk team wordt dan positief beoordeeld en beloond voor datgene waar ze in uitblonken, bijvoorbeeld op het gebied van teamwork, creativiteit en impact. Uiteindelijk wint er ook 1 team de hoofdprijs met de beste actie en de beste teamwork.

In het voorjaar van 2022 zal dan weer een nieuw traject starten. 2 teams van het Wolfert Tweetalig hebben zich al aangemeld en ook het Emmauscollege wil weer instromen met een aantal teams. Indien er nog andere scholen zijn die met hun leerlingen de uitdaging willen aangaan via The Challenge, dan kunnen zij voor meer informatie terecht bij Shirleni Blanken via shirleni@maraprojecten.nl. Maar niet alleen scholen kunnen meedoen, ook kerken, verenigingen, vriendenteams en andere organisaties kunnen zich aanmelden. Een ieder die met een groep tieners een verdiepend traject wil doen, waarbij ze ontdekken hoe zij kunnen bijdragen aan goed samenleven is welkom.

Ook voor 2022 zijn we op zoek naar vrijwilligers die als jongerencoaches aan de slag willen om de teams te begeleiden tijdens hun uitdagende ontdekkingstocht bij The Challenge. Zie hier de vacature voor meer details. Maatschappelijke organisaties die graag met een Challenge team willen samenwerken om een actie vorm te geven voor een kwetsbare doelgroep kunnen zich ook melden bij Shirleni. Voor meer informatie over het project kijk ook op www.thechallengerotterdam.nl.