Een goede vibe bij OPstap Den Haag

DEN HAAG – OPstap Den Haag is sinds maart weer wekelijks actief met verschillende leuke, actieve en sportieve activiteiten. Afgelopen maanden hebben er verschillende activiteiten plaatsgevonden op de Guntersteinweg, een locatie van Middin waar wij de ruimte op de woensdagavond mogen huren. Wij kunnen niet alleen gebruik maken van de ruimte maar ook van de keuken, waardoor er vaak eerst samen gekookt en gegeten wordt en daarna de activiteit op locatie plaatsvindt. Jongeren vinden het erg fijn om samen te eten en wat te kletsen en daarnaast even tot rust te komen.

De afgelopen maanden hebben er verschillende activiteiten plaatsgevonden. Zo zijn er een pubquiz en een muziekquiz geweest, maar ook een super spannende Escaperoom en is er al geBBQt. Ook is er een spreker geweest tijdens een avond over Geld en Geluk. Hij heeft zijn zeer persoonlijke verhaal met de jongeren gedeeld over zijn gokverslaving en wat dit heeft gedaan met zijn toekomst. Een zeer inspirerende avond waarbij ook sommige jongeren hun verhaal hebben gedeeld met elkaar. Deze avond hebben we afgesloten met een lach en een traan en natuurlijk een stevig potje pesten, waar uiteindelijk geen winnaar uit is gekomen. Ook hebben we met 17 jongeren de Uithof bezocht, waar we naast bubblevoetbal ook getokkeld hebben om af te sluiten met een half uurtje trampoline springen.

Sinds maandag 14 juni is ook de lunch weer van start gegaan. Om de week bereiden vrijwilligers, soms samen met jongeren, een heerlijk lunch voor en eten we op maandagmiddag gezellig samen in een ruimte van de Havenkerk. Woensdag 14 juli was hebben we de laatste activiteit voor de zomer gehad met een geweldig potje Lasergamen! Een jongere uit de doelgroep heeft bovendien heerlijk voor ons gekookt.

Vanwege de vakantie zijn er op 21, 28 juli en 4 augustus geen woensdagavond activiteiten, maar in deze weken gaat de lunch wel gewoon door. Woensdag 11 augustus starten we weer op en gaan we ’s avonds Powerkiten op het strand van Scheveningen! Voor de maanden augustus en september staan er al weer leuke, actieve en inspirerende activiteiten gepland. Hou hiervoor de eigen Mara OPstap Den Haag instagram en facebook in de gaten.

Word jij blij van het lezen van dit stukje? Woon je in Den Haag en zie het helemaal zitten om als vrijwilliger mee te helpen in dit mooie project en dak- en thuisloze jongeren een luisterend oor, gezelligheid en vertrouwen te geven? Voor meer informatie: mail of bel (vanaf 9 augustus) naar Linda Smits 06 14 60 37 60 of linda@maraprojecten.nl