Even voorstellen … Andréa Damacena Martins

DEN HAAG – Hoi, Ik ben Andréa Damacena Martins. Ik ben Braziliaans-Nederlandse, geboren in Rio de Janeiro (Brazilië). Ik woon ongeveer twintig jaar met veel plezier in Den Haag. Ook ben ik moeder van een zoon van 13 jaar die in zijn eerste jaar van de brugklas zit.

Ik ben als sociaal wetenschapper opgeleid en heb verschillende onderzoeksprojecten over christelijke gemeenschappen en migrantenkerken uitgevoerd. Ik heb als projectmedewerker en vrijwilliger werkervaring opgedaan bij maatschappelijke organisaties. Vanaf maart werk ik één dag per week bij Mara voor het project ‘HUB-Geloof Den Haag’ en hou me voornamelijk bezig met de voorbereiding van de gids over de internationale en migrantenkerken in de stad. Ik ben heel blij dat ik door mijn werk bij Mara een bijdrage kan leveren aan het versterken van de verbinding, de zichtbaarheid en de positionering van de internationale en migrantenkerken.

Daarnaast studeer ik aan de Radboud Universiteit Nijmegen. Daar doe ik de premaster opleiding Religiewetenschappen om uiteindelijk geestelijke verzorger te worden.
In mijn vrije tijd doe ik aan hardlopen, yoga oefeningen en houd ik van het bereiden van een lekker recept uit koekenboeken. Ik houd ook van lezen en van films kijken. Zoals mijn zoon vaak zegt: ‘Mama houd veel van boeken en met mensen praatten’. Ik denk dat hij gelijk heeft, omdat ik daaruit heel veel inspiratie haal om mij in te zetten voor een betere en inclusieve wereld.