Even voorstellen … Janneke van Zelst

Hoi, ik ben Janneke van Zelst. Ik werk sinds 1 februari als Kwartiermaker voor Veelkleurige Religies Rotterdam. Ik ga me komende periode inzetten om het aanbod van Veelkleurige Religies uit te breiden en te verduurzamen.

Nu al bezoeken vele leerlingen en studenten allerlei gebedshuizen in Rotterdam. Door zo letterlijk bij elkaar over de drempel te komen, ontstaat meer kennis, begrip en verbinding, ook tussen leerlingen. We willen daarom meer scholen (en organisaties) enthousiasmeren om gebedshuizen te bezoeken en willen ook kijken hoe we het zo kunnen organiseren dat we dit nog lang kunnen blijven doen. Daarnaast gaan we het ‘fysieke’ aanbod uitbreiden met een ‘virtueel’ aanbod, een (virtueel) Educatief Centrum Levensbeschouwing en Wereldreligies. Een heel mooie ambitie!

Ik heb altijd al een grote interesse gehad voor allerlei vormen van spiritualiteit en religie. De laatste jaren ben ik ook geraakt door het katholieke geloof via een kloosterorde. Mijn loopbaan heeft daardoor (onverwachts) een andere wending gekregen.

Ik heb een achtergrond in bedrijfskunde en marketing en heb vele jaren in ziekenhuizen gewerkt in marketing, service en gastvrijheid en de verandering naar de digitalisering begeleid in het Maasstad Ziekenhuis. Ik vind het geweldig om nu al mijn kennis en ervaring in te zetten op het vlak van religie en levensbeschouwing om daar met een frisse marketingbril naar te kijken en Veelkleurige Religies verder te ontwikkelen.

Verder woon ik al meer dan de helft van mijn leven in deze kleurrijke en levendige stad Rotterdam op 10 minuten loopafstand van Mara, dus hartje centrum Rotterdam. Ik hou van tangodansen, lekker eten en gezelligheid, maar zoek ook graag stilte op en natuur.