Even voorstellen … Linda Smits

Mijn naam is Linda Smits en sinds 1 januari 2021 werkzaam bij Stichting Mara als projectcoördinator Opstap Den Haag.

Ik werk al meer dan 25 jaar met de doelgroep jongeren (10-27) en heb op verschillende plekken gewerkt, van grote steden tot (hele) kleine dorpen. Ik ben zeer deskundig op het gebied van jeugd- en jongeren in hun dynamische omgeving. Ik ben een echte verbinder.

Naast de functie bij Mara werk ik nog voor 12 uur per week bij Stichting Jeugd- en Jongerenwerk Midden Holland als jongerenwerker en –coach en geef ik momenteel vooral voorlichtingen op scholen vanaf groep 6 PO tot en met klas 6 VO en coach ik individuele jongeren die even vastgelopen zijn in hun persoonlijke en sociale ontwikkeling op weg naar volwassenheid.

Ik vind het erg belangrijk dat iedere jongere zich kan ontwikkelen tot een succesvol burger, de een zal dit heel goed zelf kunnen met zijn/haar eigen netwerk en andere jongeren hebben hierbij wat hulp en ondersteuning nodig en die wil ik graag bieden.

Ik werk niet alleen graag voor de doelgroep maar nog liever met de doelgroep, zodat zij zelf kunnen ontdekken waar ze goed in zijn en waar hun talenten liggen. Ik heb een breed netwerk dat aansluit bij de jongeren, waardoor ik dus niet alleen met jongeren werk, maar ook met verschillende organisaties die belangrijk zijn in het leven van de jongere.

Omdat Opstap voornamelijk werkt met vrijwilligers wil ik me enorm inzetten voor hen, omdat zij het belangrijkste kapitaal van Opstap zijn.

Ik kijk er naar uit iedereen te ontmoeten en hoop op een fijne en vruchtbare samenwerking.