Gezelligheid bij OPstap Den Haag

DEN HAAG – We hebben een drukke, maar wel heel gezellige periode achter de rug bij OPstap Den Haag.

Half mei hebben een paar meiden die normaal bij ons aanschuiven voor de maandaglunch een heerlijke iftar-maaltijd gekookt voor ons, zowel de vrijwilligers als de andere jongeren. Het was niet alleen super lekker, maar ook erg gezellig! En eind mei mochten ‘onze’ vrijwilligers, samen met de vrijwilligers van Opstap Rotterdam, aanschuiven bij de boeiende training van Coline van Nunspeet over de psychologische achtergronden van zwerfjongeren. We kregen inzicht in hun gedrag en handvatten hoe daar goed mee om te gaan.

De afgelopen tijd merkten we dat er steeds minder jongeren deelnamen aan de activiteiten van OPstap. Nu was er de afgelopen maanden ook veel doorstroom van jongeren in de opvanglocaties. Om OPstap Den Haag weer goed bij de nieuwe jongeren in beeld te krijgen, hebben de vrijwilligers in juni en juli een gezellige pizza- of BBQ-avond georganiseerd bij vier opvanglocaties van het Leger des Heils of de Kessler Stichting. En mét succes! Vooral op de woensdagavond weten steeds meer nieuwe jongeren ons te vinden.

En dit alles hebben hebben de vrijwilligers náást de wekelijkse maandaglunch en woensdagavondactiviteiten gedaan. Wij vonden dat zulke kanjers wel een bedankje verdiend hadden met een niet alleen heel lekker, maar ook erg gezellig dank-je-wel-etentje bij Tante Knier in Scheveningen!

Wil jij na de zomer ook meedoen in dit leuke team van vrijwilligers? Of ben je een HBO student Social Work (of gedragswetenschappen, of soortgelijke opleiding) en zoek je een boeiende en uitdagende stageplaats? Ben je in ieder geval beschikbaar op maandagmiddag tussen 10.45 en 15.00 en/of woensdagavond tussen 17.45 en 22.00? Kijk dan snel hier voor meer informatie.