Het (BIJNA) Voel Je Thuis Huis

ROTTERDAM – Al geruime tijd zijn we bezig een eigen en permanente plek voor dak- en thuisloze jongeren te realiseren. Die droom krijgt steeds meer vaste vorm. Inmiddels zijn we zo ver dat we in de afrondende fase met de gesprekken zijn over een locatie aan de Schiedamse Vest. Daarnaast heeft de gemeente ons uitgenodigd een subsidieaanvraag in te dienen. Belangrijke pijlers voor de daadwerkelijke start van het Voel Je Thuis Huis.

Om u een indruk te geven voor wie het Voel Je Thuis Huis is bedoeld, laten we Dylan aan het woord. Eén van de ambassadeurs voor Het Voel Je Thuis Huis, actief betrokken bij de ontwikkeling van het concept en trouwe bezoeker van OPstap, ons huidige project voor dak- en thuisloze jongeren.

“Als kind heb ik nooit een veilige thuissituatie gekend. Mijn broer en zus werden weggehaald vanwege mishandeling, maar ik bleef als 4-jarig jongetje thuis wonen. Ook ik werd jarenlang geconfronteerd met mentale en fysieke mishandeling. Op mijn 15e werd ik gedwongen om het huis te verlaten. Na enkele jaren in een instelling te hebben gewoond, belandde ik op mijn 18e op straat omdat de jeugdzorg zijn handen van me aftrok.

Een paar jaar geleden kwam ik in contact met Mara. Daar voelde ik dat ik niet langer alleen was. Ik voelde me gezien en gehoord, en ik begon uit mijn schulp te kruipen. Ik ontmoette lotgenoten en begon mijn leven vanuit een ander perspectief te bekijken.

Mijn droom is om ooit mijn eigen galerie te starten, een plek waar jongeren zichzelf kunnen uiten door middel van kunst en cultuur. Het Voel Je Thuis Huis is een prachtige stap in de richting van die droom. We creëren daar een veilige plek waar jongeren zich kunnen ontwikkelen op hun eigen tempo. Er komt zelfs een atelier in het Voel Je Thuis Huis, waar ik zeker een rol in zal spelen.”

Dylan