Hoe Mara projecten elkaar versterken

ROTTERDAM – Jongeren die mee hebben gedaan met New@Home geven in de evaluatie regelmatig aan dat ze best langer een maatje zouden willen. Voor deze jongeren organiseert New@Home samen met M25 Rotterdam (een project van Mara waarbij jongeren vrijwilligerswerk doen), de zogenoemde ‘terugkombijeenkomsten’. Tijdens deze bijeenkomsten maken de oud-deelnemers van New@Home op een leuke, ongedwongen manier kennis met de jongeren van M25 en het vrijwilligerswerk dat zij doen. Op deze manier krijgen zij de kans om ook na hun deelname aan New@Home, Nederlandse jongeren te leren kennen en actief te zijn.

Vier geslaagde terugkombijeenkomsten
Er zijn tot nu toe vier heel gezellige terugkombijeenkomsten gehouden. Tijdens de eerste is er een M25-activiteit gedaan (kerstkaarten maken voor gevangenen). De drie andere bijeenkomsten waren typisch Nederlandse activiteiten: bowlen, pannenkoeken eten op de Pannenkoekenboot en schaatsen bij Schaatsbaan Rotterdam.

Koken met daklozen
Na afloop van het bowlen vroegen de M25-ers aan de jongeren voor welke doelgroep zij graag iets zouden willen doen. Hier kwam onder andere uit naar voren dat ze willen koken voor daklozen. Met deze wens gaan de M25-ers in het nieuwe jaar aan de slag!