IDEM Kennisatelier over tegengaan van stereotypen over mensen met hiv

ROTTERDAM – Op 1 december is het Wereld Aidsdag. Wereldwijd wordt aandacht gevraagd voor hiv en aids en de bestrijding ervan. In Nederland zijn er naar schatting 24.000 mensen met hiv. Hoewel hiv allang geen dodelijke ziekte meer is en mensen die behandeld worden het virus niet kunnen overdragen, krijgen mensen met hiv nog vaak te maken met discriminatie.

Tijdens dit Kennisatelier gaan we met elkaar in gesprek over het tegengaan van de vooroordelen over hiv en discriminatie van mensen met hiv. De bijeenkomst is bedoeld voor Rotterdamse professionals en anderen die meer willen weten over hiv in Nederland, en die met elkaar in gesprek willen over hoe we de samenleving inclusiever kunnen maken voor mensen met hiv.

Programma (voorlopig):
9.00 uur inloop
9.30 uur welkom door dagvoorzitter, Karin Oppelland
9.40 uur korte kennismaking van de deelnemers onderling
10.00 uur presentatie ervaringsdeskundige
10.15 uur presentatie Jannigje Smit (Maasstad Ziekenhuis) en Charlotte Lantinga (GGD Rotterdam)
11.00 uur pauze
11.20 uur presentatie ervaringsdeskundige
11.30 uur intermezzo Bas van der Kruk
11.45 uur presentatie ervaringsdeskundige
12.00 uur afsluiting met een eenvoudige lunch

Het Kennisatelier is voor Rotterdamse professionals en anderen die meer willen weten over hiv in Nederland, en die met elkaar in gesprek willen over hoe we de samenleving inclusiever kunnen maken voor mensen met hiv.
Het wordt mede georganiseerd door: Mara Projecten, Stichting Humanitas, Maasstad Ziekenhuis, Erasmus MC, Gemeente Rotterdam en Hivpoort.

U kunt zich hier aanmelden.

Wanneer: donderdag 1 december 2022 van 9.30 uur tot 12.00 uur (inloop vanaf 9.00 uur en afsluiting met een lichte lunch)
Tijd: van 9.30 uur tot 12.00 uur (inloop vanaf 9.00 uur en afsluiting met een lichte lunch)
Waar: Stichting Humanitas, Pieter de Hoochweg 110 3024 BH Rotterdam