Inschrijving The Challenge geopend!

ROTTERDAM – The Challenge is een vrijwilligersproject voor en door jongeren van 12 tot 18 jaar in Rotterdam (e.o.). In teams gaan zij met de hulp van een coach aan de slag om zelf een actie te bedenken om mensen in moeilijke situaties te helpen, en deze gaan ze vervolgens ook echt uitvoeren. Aan het eind van de rit wordt elk team in het zonnetje gezet en laten ze aan elkaar en de stad zien wat voor goeds ze hebben gedaan. Zo zijn er dan ook diverse prijzen te winnen als dank voor de gedane inzet.

The Challenge is de ideale kans voor jongeren om zelf te ontdekken wat zij willen en kunnen doen om mensen te helpen. Om hen op weg te helpen werken ze binnen het project samen met een klein team van minimaal 4 en maximaal 6 van hun leeftijdsgenoten en krijgen ze ondersteuning van een coach. Samen kiezen ze welke uitdaging ze willen aangaan. Bijvoorbeeld het helpen van kinderen in armoede of aanpakken van eenzaamheid onder ouderen. Daarna bedenken ze een plan om de groep mensen die ze hebben gekozen te helpen en gaan dat ook echt doen. Jongeren worden dus uitgedaagd om hun eigen verantwoordelijkheid als betrokken burger van de samenleving te ontdekken en in de praktijk te brengen.

Inschrijven als jongere, coach of als team kan tot zondag 23 september 2018 voor het najaar traject. Na deze deadline kan er nog steeds worden aangemeld, maar dan start men met het voorjaar traject in januari 2019.

<KLIK HIER OM IN TE SCHRIJVEN>

Hoe werkt het?

Elk team doorloopt in de komende maanden een aantal stappen om daadwerkelijk tot een concrete actie te komen om mensen te helpen. Ze ontvangen hiervoor de benodigde informatie en materiaal. Daarbij zijn ook een aantal data belangrijk waar elk team rekening mee moet houden en moet reserveren in hun agenda.

De stappen en de belangrijke data in 2018 zijn:

 • Training jongerencoaching voor The Challenge:
  DINSDAG 2 EN 9 OKTOBER 2018
 1. De kick-off:
  ZATERDAG 13 OKTOBER 2018
 2. De verdieping, onderzoek en voorbereiding.
 3. De uitvoering.
 4. De reflectie en maken van een presentatie.
 5. De slotmanifestatie met de presentaties en uitreiking ‘awards’:
  ZATERDAG 15 DECEMBER 2018

Meer informatie
www.thechallengerotterdam.nl

Voor vragen neem contact op met onderstaande contactpersonen:
Shirleni Blanken; E: shirleni@maraprojecten.nl, M: 06-39831945, T: 010-4116085
Elisabeth van der Ham; E: eh@samen010.nl , M: 06-42153125, T: 010-4666722

 

The Challenge is een project van Stichting Mara (www.maraprojecten.nl) en Samen 010 (www.samen010.nl). Dit project wordt onder andere gesteund door het KansfondsStichting Rotterdamde Diocesane Caritas Instelling (DCI) en de Snickers – de Bruijn stichting