Installatie HUB-raad

DEN HAAG – 16 November was het feest met de installatie van de HUB-raad. Het is nu officieel!

Met afvaardigingen uit zo’n 25 kerken en 16 organisaties hebben we met muziek, gebed en toespraken de HUB-raad geïnstalleerd in de Emmauskerk. De HUB-raad van pastors en sleutelfiguren uit de Haagse kerken heeft zichzelf voorgesteld en haar visie laten zien aan de hand van 5 statements die daarna ook ondertekend zijn (klik hier voor de visie). Rhoinde Mijnals Doth heeft de zegenbede uitgesproken.

We hebben teruggekeken op 5 jaar HUB en allerlei mooie momenten teruggehaald. Sinds deze herfst hebben we de nieuwe opzet met de HUB-kerken voor alle kerken die zich in deze visie kunnen vinden. Les Cherubins, koor van de Eglise Evangelique de la Haye, heeft ‘A Dieu soit la gloire’ gezongen en Nathalie Nanhu heeft een lied ten gehore gebracht na het stadsgebed voor Den Haag door Sam Nanhu. Onze vrijwilliger Laxmie heeft haar droom verteld over de toekomst van de HUB, een eigen locatie en nog meer impact in de stad.

En tot slot heeft wethouder Hilbert Bredemeijer verteld over de grote impact en het belang van deze groep kerken in Den Haag, over het verzamelgebouw en de kracht van samenwerking. Iedereen heeft nog nagepraat en voor iedereen was een ‘S-koekje’ om mee naar huis te nemen. It’s official, dank aan iedereen die heeft meegebouwd in de afgelopen 5 jaar. We zien ernaar uit om samen verder te bouwen aan de kerken, de mensen en de stad!