Kerstdiner OPstap Den Haag

DEN HAAG – Maandagavond, 16 december, was er weer een super gezellig kerstdiner bij Opstap Den Haag. Zo’n 27 jongeren, 11 vrijwilligers van Opstap en 15 studenten van een Indonesische christelijke studentenvereniging zaten samen aan tafel. Sommigen echt prachtig opgemaakt en in feestelijke kerstkleding!

Behalve veel stress, hadden we van tevoren een hoop lol om de ruimte te versieren en alles op tijd in gereedheid te krijgen. Maar met de geweldige hulp van onze eigen vrijwilligers en de Indonesische studenten is het allemaal gelukt! De studenten hadden met hun vereniging speciaal een fundraising gedaan voor het kerstdiner van OPstap. Zij hebben het hoofdgerecht helemaal voor hun rekening genomen en hadden voor alle jongeren een goodiebag geregeld om na afloop mee naar huis te nemen. Ook bij het klaarmaken en uitserveren van het voorgerecht en nagerecht was hun hulp onmisbaar.

Vooraf was er de keuze uit een kip- of champignon ragout met salade. het hoofdgerecht was een pastagerecht met (halal)kip of champignon en salade. Als toetje was er een heerlijke ijstaart, met vruchtjes, soesjes en slagroom.

Op elke tafel stonden glazen met vragenkaartjes – zowel in het Engels als Nederlands – om met elkaar in gesprek te gaan. Dat werkte goed, tussen alle lol en gezelligheid, ontstonden er mooie gesprekken. Als ‘uitsmijter’ van de avond was er een quiz, waar Ouamari, één van onze eigen OPstap vrijwilligers, hard zijn best op had gedaan. Per tafel moest het goede antwoord gegeven worden. Het ging lange tijd gelijk op, maar de tafel waar Ashwin aan zat, de Opstap-jongere die onze meest fanatieke spelletjes-speler is, won uiteindelijk. Uiteraard! Ze gingen allemaal met de eer en een reep lekkere luxe chocola naar huis.

Na een laatste hand, knuffel, elkaar de beste wensen geven, en met een goodiebag in de hand, namen de jongeren afscheid. En hadden wij ook een klein bedankje voor onze eigen OPstap-vrijwilligers. Toen begon voor ons het puinruimen, met de hulp van een paar kanjers van Opstap-vrijwilligers. En konden ook wij uiteindelijk – moe maar voldaan – de deur achter ons dichttrekken en terugkijken op een heel geslaagde avond! Woensdag gaan we als laatste OPstap-activiteit van dit jaar naar een escaperoom, en volgende week maandag 23 december is de laatste lunch van dit jaar.