Kerstpakkettenactie voor vluchtelingen

ROTTERDAM – Kerst is nog even weg, maar de tijd gaat snel… Vanuit ons project Welkom Onthaal willen we je vragen om financiële steun voor onze jaarlijkse kerstpakkettenactie, voor mensen die vast zitten in Detentiecentrum Zestienhoven (waar elke eerste zondag van de maand ook de wakes zijn).

Welkom Onthaal is een stedelijk netwerk van vrijwilligers die zich inzetten voor vluchtelingen. De coördinatie van dit netwerk gebeurt vanuit een kleine stuurgroep die gevormd wordt door Samen 010, SKIN Rotterdam, Stichting Mara en SPIOR. Vanuit onze gedeelde missie om van betekenis te zijn voor kwetsbare mensen in Rotterdam-Rijnmond, zetten we ons in voor asielzoekers, statushouders en mensen in het detentiecentrum.

Van de pastores van Zestienhoven hebben we begrepen dat we dit jaar op 400 mensen moeten rekenen die dan zijn ingesloten bij Detentiecentrum Zestienhoven. We willen juist met kerst laten merken dat er mensen en kerken zijn die met hen meeleven en hen willen steunen.

Daarom vragen we u om een gift voor deze kerstactie op rekeningnummer NL21TRIO0338815228 t.n.v. Stichting Samen 010 o.v.v. Welkom Onthaal kerstactie 2019.

Net als andere jaren willen we € 5,- saldo voor de kaart waarmee ze in het Detentiecentrum zelf iets kunnen kopen en daarnaast wat lekkers en toiletartikelen in het pakket stoppen. Al met al hebben we dus weer een heel bedrag nodig. Ook met een klein bedrag kun je iets groots betekenen: Alle giften zijn welkom!