Kick-off Emmauscollege maatschappelijke stages i.s.m. The Challenge

ROTTERDAM – Op donderdag 11 en vrijdag 12 juli zijn de maatschappelijke stage kick-off dagen van de middelbare school het Emmauscollege. 280 HAVO en VWO leerlingen gaan zich verspreid over de stad inzetten voor mensen in kwetsbare posities met hopelijk bijzondere ontmoetingen en ervaringen als gevolg, voor alle betrokken partijen.

De leerlingen hebben kunnen kiezen uit verschillende stageplekken en hebben zich voor een activiteit naar keuze aangemeld. Zo hebben veel leerlingen gekozen om samen met ouderen op pad te gaan of met hen spelletjes te spelen. Dit doen ze o.a. bij verschillende locaties van de Lelie Zorggroep, Humanitas en Laurens Zorg. Maar ook een handje meehelpen bij een aantal moestuinen voor de Voedselbank of een speeldag met kinderen in het asielzoekerscentrum staan op het programma. Een unieke activiteit wat voor zowel de jongeren als degenen voor wie zij zich zullen inzetten een bijzondere ontmoeting zal zijn is lunchen met ex-gevangenen bij Exodus. Daarnaast zullen de leerlingen samen met hen hun tijdelijke woonlocatie opknappen.

Deze stagedagen zijn georganiseerd via het project The Challenge, waarbij de leerlingen aan het eind van hun activiteit ook voor kunnen aanmelden om de rest van hun stage-uren te behalen.

Meer informatie over The Challenge: www.thechallengerotterdam.nl