Kleding gezocht voor Detentiecentrum Zestienhoven

Welkom Onthaal: inzet voor asielzoekers, statushouders en mensen in het detentiecentrum

Welkom Onthaal is een stedelijk netwerk van vrijwilligers die zich inzetten voor vluchtelingen. De coördinatie van dit netwerk gebeurt vanuit een kleine stuurgroep die gevormd wordt door Samen 010, SKIN Rotterdam, Stichting Mara en SPIOR. Zij willen zich gezamenlijk, vanuit de gedeelde missie om van betekenis te zijn voor kwetsbare mensen in Rotterdam-Rijnmond, inzetten voor vluchtelingen en statushouders. Eén van de drie onderdelen van Welkom Onthaal is het organiseren van verschillende activiteiten in en rond het Detentiecentrum Zestienhoven.

Zo is er elke eerste zondag van de maand een wake bij Detentiecentrum Zestienhoven om gezamenlijk d.m.v. liederen, gedichten, gebeden en verhalen uitdrukking te geven aan je schaamte en onvrede over het Nederlandse vreemdelingenbeleid. Dit is van 16.00-17.00 uur voor het hek van Detentiecentrum Zestienhoven, Portelabaan 7, 3045 AT Rotterdam. Ook is er bijvoorbeeld contact met en begeleiding van de bezoekgroep van het Detentiecentrum Zestienhoven.

Nu zijn we voor de ingeslotenen in het Detentiecentrum Zestienhoven op zoek naar kleding en schoenen voor zowel mannen als vrouwen. De spullen voor vrouwen gaan naar het detentiecentrum in Zeist. Heb je nog kleding en schoenen over die zij goed kunnen gebruiken? Vriendelijk verzoeken we dan om de spullen niet in een doos te plaatsen, maar in een plastic zak of in een gewone goede reistas te doen. Om de spullen af te geven, maak dan een afspraak met Pastor Jean-Pierre Niati via 4pastoral.service@gmail.com.