Laurentiusdiner 2021 uitgesteld

ROTTERDAM – Om het andere jaar in oktober wordt, in de de geest van de Heilige Laurentius, met hulp van zo’n 250 vrijwilligers, een 3 gangen-diner in de Laurenskerk georganiseerd voor ruim 500 gasten. De gasten van dit Laurentiusdiner zijn Rotterdammers van 18 jaar en ouder die te maken hebben met uitsluiting op financieel gebied of in een sociaal isolement leven. Rotterdammers die zelf nooit de middelen hebben om eens lekker uit eten te gaan, worden uitgenodigd in de Grote of Sint Laurenskerk voor een uitgebreid diner. Met dit diner willen we een brug slaan tussen kansarme en kansrijke stadgenoten. Rotterdammers die het ‘goed’ hebben, waaronder mensen uit het bedrijfsleven serveren niet alleen het eten uit, maar schuiven ook bij de gasten aan tafel. Zo worden mensen uit ‘verschillende leefwerelden’ met elkaar in contact gebracht.  Door de maaltijd te delen leer je elkaar kennen, zie je de ander als mens. Daardoor verdwijnt het hokje waarin we elkaar graag plaatsen en komen mensen uit heel verschillende leefwerelden met elkaar in contact.

De Laurentiusdag is een initiatief van het Convent van Kerken in Rotterdam. Het project wordt o.a. ondersteund door Samen 010 en Stichting Mara.

Eigenlijk stond er voor oktober 2021 weer een Laurentiusdiner gepland. Vanwege Covid-19, alle maatregelen en onzekerheid hoe de situatie in het najaar zal zijn, hebben we besloten om deze editie uit te stellen naar 2022. Het eerstvolgende Laurentiusdiner zal plaatsvinden op zaterdag 8 oktober 2022.

 

Er wordt op dit moment nog druk aan gewerkt, maar binnenkort zal de nieuwe website www.laurentiusdag.nl online komen.