Little Amal bezoekt Schilderswijk

DEN HAAG – Na een reis van 8.000 kilometer te voet deed de reuzenpop Little Amal ook Den Haag aan. Op 17 november jl. bezocht zij het Teniersplantsoen. De metershoge Little Amal is de verbeelding van een 10 jaar oud vluchtelingenmeisje, die op zoek is naar haar moeder en een reis heeft afgelegd van de Turks-Syrische grens naar het Verenigd Koninkrijk.

Little Amal is een initiatief van het Engelse theatergezelschap Good Chance Theatre Company en het Zuid-Afrikaanse gezelschap Handspring Puppet Company. Met Amal vragen zij aandacht voor de miljoenen kinderen die op de vlucht zijn voor oorlog of geweld, met hun familie of – zoals Amal – alleen. Amal is al maandenlang op reis door Turkije, Griekenland, Italië, Zwitserland, Duitsland, België, Nederland, Frankrijk en Engeland.

In de Schilderswijk kon Little Amal rekenen op veel belangstelling. Een aanzienlijk deel van vluchtelingen die in Nederland zijn woont in de Haagse Schilderswijk. Het MOC aan het Teniersplantsoen geeft lessen Nederlands aan migranten en vluchtelingen. Jaarlijks nemen zo’n 80 studenten deel aan de lessen van het MOC. Voor hen was het bezoek van Amal een belangrijke vorm van erkenning.