Maatje Jealine en zwangere Clenise doen mee met MaraMama’s

ROTTERDAM – Jealine en zwangere Clenise doen mee aan het maatjesproject voor jonge moeders, MaraMama’s, dat vorig jaar april is gestart. Eind november 2018 hebben ze elkaar leren kennen en sindsdien gaan ze eens in de twee weken met elkaar op pad.

Clenise is 22 jaar oud en studeert voor kraamverzorgster. Ze komt uit Kaapverdië en is zwanger (uitgerekend op 5 april). Ze houdt van kinderen en dansen. Familie is heel belangrijk voor haar. Vorig jaar meldde zij zich aan bij MaraMama’s omdat ze graag een maatje wilde. Ze mist soms iemand om haar verhaal aan te vertellen. Dat kan ze nu bij haar maatje. Ook hoopt ze dat haar maatje haar kan helpen om vriendinnen te leren maken. Maatje Jealine is 29 jaar oud en studeert deeltijd Social Work. Ze is getrouwd, doet aan yoga en houdt van koken en lekker eten.

Clenise vertelt dat ze tot nu toe alles leuk vindt met Jealine. “In mijn vrije tijd leuke dingen doen en praten met iemand anders vind ik fijn. Ik kan alles vertellen aan Jealine”. Jealine vindt fijn om als maatje positieve aandacht te geven aan iemand. Ook vindt ze het leuk om meer te leren van de Kaapverdiaanse achtergrond van Clenise. Op de vraag wat ze tot nu toe het meest bijzonder vindt zegt ze: “Dat Clenise verteld heeft over haar verleden, wat zeker niet makkelijk was. En om te zien en horen hoe ze nu in het leven staat. Ze weet wat ze wil, wat ze belangrijk vindt, vertrouwen en zet door. Dat vind ik heel knap.”